Llibertat presos polítics

Farrés: investidura i primera concentració en contra a la vegada

Marta Farrés tindrà la primera manifestació crítica contra ella en el mateix moment que sigui investida alcaldessa de Sabadell. De fet, per uns minuts abans de ser alcaldessa. Així ho ha anunciat aquest vespre Sabadell per la Independència, qui ha cridat l’independentisme a concentrar-se a la plaça Sant Roc el proper dissabte al migdia.

El motiu és que Farrés ha deixat entreveure que el govern retirarà la pancarta que demana la llibertat dels presos independentistes de la façana de l’Ajuntament, i que està present a l’edifici consistorial des de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a l’octubre de 2017 amb algunes interrupcions.

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana assegura que “no permetrem que s’invisibilitzin els presos i les preses polítiques” i per això convoquen la ciutadania implicada a concentrar-se a la plaça Sant Roc en el mateix moment que comenci el ple de constitució del mandat 2019-2023.

D’aquesta forma, bastant inèdita en la democràcia municipal, Farrés tindrà la primera mobilització contrària en el mateix moment, en realitat abans, de ser alcaldessa. L’ANC crida la ciutadania a acudir amb la “teva pancarta” a la plaça, tot sostenint que “l’estil Bustos pot tornar a Sabadell de la mà de Podem”.

Foto portada: la pancarta. Autor: J.d.A.