Quim Torra i Lourdes Ciuró, fa unes setmanes. Autor: David B.

Multitudinària presentació de la llista de Junts per Sabadell

  • Torra demana una triple victòria a generals, municipals i europees.
  • L’exregidor de Cultura, Quim Carné, número 3. L’emprenedor Lluis Matas, número 4.

Multitudinària presentació de la llista de la candidatura de Lourdes Ciuró per a l’alcaldia de Sabadell. La sala principal de l’Espai Cultura s’ha fet petita per l’acte, amb més de 500 assistents, i on els puigdemontisme ha portat bona part dels seus actius: Quim Torra, Eduard Pujol, Míriam Nogueras, l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas i el propi Puigdemont a través del vídeo.

L’acte s’ha iniciat amb una concentració de protesta del Comitè de Defensa de la República, que abans d’iniciar-se la presentació ha entrat al vestíbul de la sala i ha mostrat una pancarta: ‘Implementeu o dimitiu’. Després de diverses negociacions, han sortit de l’accés a la sala a canvi de que el president de la Generalitat, Quim Torra, els atengués. I així ha estat durant prop de 10 minuts, quan els CDR han retret a Torra les actuacions policials i la manca d’actuacions per “implementar” la República. Han demanat a Torra que si és veu incapaç de complir, dimiteixi. Per la seva banda, el president ha defensat l’actuació dels Mossos d’Esquadra perquè són “policia judicial i actuen per ordre de la justícia espanyola” (més info: ‘Cara a cara: el CDR apreta Torra‘).

Dins la sala, mentrestant, els primers compassos de l’acte de Ciuró. El periodista i fins fa uns mesos director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas, ha expressat el seu suport a Ciuró perquè és l’única que es pren “seriosament” el problema de la Gran Via de Sabadell. En la mateixa línia s’ha pronunciat després Eduard Pujol, portaveu de Junts per Catalunya al Parlament. Míriam Nogueras, candidata a les generals i a l’alcaldia de Mataró, ha assegurat que “les dones canviarem el món” i ha demanat omplir “d’independència” les urnes del 28 d’abril. L’advocat de Puigdemont, i ara també candidat a les eleccions generals, Jaume-Alonso Cuevillas, ha considerat “raonable” la protesta del CDR perquè vivim “el judici de la vergonya”.

“Perdrem el judici però guanyarem la República perquè hem de seguir mobilitzats de forma pacífica i cívica. És fàcil dir: ‘president: implementa o dimiteix’. Però aquesta no és la via: ni som un país violent ni ho volem ser”. Al seu parer, la via que s’està treballant és que “un tercer” obligui a l’Estat a cedir i convocar un referèndum. “Alguns dels que ens diuen que no fem prou no van fer el que havien de fer”, en referència a mantenir la investidura de Carles Puigdemont o fer president a la primera a Jordi Turull, un dia abans de ser empresonat. “Però implementarem la República junts”, ha dit.

Acabat Cuevillas, ha estat el torn de Quim Torra, qui ha recordat la seva passió per la Colla de Sabadell, quan “Sabadell juga la partida cultural amb Barcelona i la supera, fent un projecte fabulós de política cultural durant la Guerra Civil. Al fins tots ells amb un bibliobús marxen a l’exili i molts d’ells ja no tornarien”.

Torra: “necessitem tres victòries”

“El projecte col·lectiu del país està en joc en aquestes tres eleccions i qui millor representa la centralitat del país és Junts per Catalunya. Necessitem tres victòries”, ha dit Torra. “L’1 d’octubre ho va canviar tot. Hem perdut la por i la combatrem com la vam combatre quan van empresonar Jordi Turull, l’endemà van detenir Carles Puigdemont i semblava que havíem tocat fons”, ha seguit. “El meu missatge és d’esperança, confiança, orgull i alegria. L’últim mes amb la manifestació a Madrid hem recuperat el millor que teníem: el somriure. Muriel Casals era una revolucionària que somreia. El camí a la independència és una línia recta i hem d’assumir les conseqüències”.

Quim Carné, número 3 de Ciuró i probable regidor

El tram final de l’acte s’ha iniciat amb la presentació dels candidats que van en els 10 primers noms de la llista. Després de Ciuró i el número 2, Francesc Baró, l’exregidor de Cultura amb el darrer govern socialista Quim Carné serà el número 3 i té molts números de tornar a ser regidor quatre anys després. L’emprenedor Lluis Matas, vinculat durant anys a la Cambra de Comerç, en serà el 4. La professora de la UAB Carme Casablanca i Oriol Vega tanquen els sis primers números de la llista.

El president de la Generalitat, Quim Torra. Autor: David B.
El president de la Generalitat, Quim Torra. Autor: David B.

Encara abans de Ciuró ha entrat en vídeo Puigdemont des de Bèlgica. “He seguit l’acte des del principi i feu molt de goig. Les vibracions que arriben a 1.400 quilòmetres no sabeu el que representen per gent com jo o els companys de l’exili i els que són a la presó”. L’expresident ha recordat que justament aquest dissabte 23 de març fa un any que van ser empresonats els exconsellers Turull, Rull, Romeva, Bassa i l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. En relació a la presentació ha assegurat que “per la llista coneixereu els candidats i aquí trobareu una transversalitat i pluralitat que calen. Quan la ciutat miri la llista segur que s’hi reconeix”. “Quan parles amb Lourdes, veus que parla amb veu d’alcaldessa. Hi ha una gran alcaldessa per Sabadell que tindreu l’oportunitat de poder votar”, ha seguit. Lideratge modern, en femení, desacomplexat. Finalment torn per a l’alcaldable.

Ciuró: “gràcies per sortir de la zona de confort”

Ciuró ha agraït als membres de la llista i els que hi donen suport la seva implicació per “sortir de la zona de confort”. “A la ciutat li falta una empenta. Volem que Sabadell deixi de ser plana, amb empenta, amb il·lusió. Hem de fer que el talent reverteixi a la ciutat. Hi guanyarem tots i prediquem amb l’exemple perquè el nostre projecte estrella, que serà el catalitzador de la ciutat, és transformar la Gran Via per a les persones”. Llista amb un 60 per cent d’independents però agraïment al Partit Demòcrata, que “hi dona suport i hi batega a dins. Junts per Sabadell és la voluntat de sumar sinèrgies per tornar a reeixir la nostra ciutat”.

L’alcaldable s’ha compromès a estar al costat del president si és alcaldessa i també “dels presos i els exiliats”.

Foto portada: Torra i Ciuró, a l’acte. Autor: David B. 

Comments are closed.