Nova Participació prima la seguretat i la neteja: “la resta que esperi. No volem arreglar el món”

Seguretat. Neteja. I complir les ordenances. Són els tres eixos del partit  Nova Participació Ciutadana, que es presenta a les municipals liderat per Ana Maria Huertas i acompanyada pel conegut activista veïnal de Sant Julià, Ricardo Roso. “No volem arreglar el món. Tenim molta feina a Sabadell”, diu Roso.

L’alcaldable és Ana Maria Huertas, advocada, qui presenta la seva formació com “desprovista” de motivacions ideològiques més enllà de l’interès municipal i local. “Som un partit municipal per als ciutadans de Sabadell”, ha mantingut. “Volem trepitjar fort”, diu per “fer fora com sigui l’actual govern perquè l’únic que han fet és empitjorar la ciutat”. El partit es va legalitzar el passat mes de març després de molts anys com a entitat. “Sabadell necessita un canvi per la ineficàcia de l’actual govern, un quatripartit on no es poden veure ni ells”, ha seguit.

“Volem una ciutat en condicions amb seguretat i neteja on els ciutadans ens tornem a sentir satisfets de viure a Sabadell. El nostre objectiu és tenir representativitat per fer una política ordenada i coherent”, ha assegurat.

La nova formació política reivindicació les seves arrels del món associatiu. “La nostra política parteix de les entitats, que han de tenir més cabuda en les polítiques municipals”, ha dit Huertas. Així cal dotar de “pressupost propi” als consells de districte, que ells reivindiquen mentre que seran disolts per l’actual govern abans d’acabar el mandat. “No volem espais paral·lels com l’Àgora [creat al nord]. Volem plans integrals de barri”, diu. També aposten per una policia comunitària, amb presència física als districtes amb quantitat suficient. Policia a peu per acostar-la al ciutadà. Volen la municipalització dels boscos, com el de Can Deu.

I del bosc als carrers de nou: “hi ha rates com conills i hem patit plagues de xinxes als barris”, ha seguit Huertas. “El primer punt a arreglar són les voreres i carrers que estan fets pols”. Volen tornar als contenidors metàl·lics, defensen l’empresa SMATSA, aposten per les residències i per ubicar una pública a les actuals instal·lacions de la caserna de la Guàrdia Civil. Donar “incentius” als autònoms i empreses de nova creació amb terrenys públics a preus assequibles.

Volen fusionar Espai Públic, Cultura i Policia Municipal i una nova regidoria per a entitats i associacions. Crear una zona d’oci a “l’extraradi” de la ciutat amb transport públic. També solars “vigilats” adaptats com a zones d’aparcament per a transportistes.

Roso: la candidatura de la gent “real”

“El quatripatit diu que és d’esquerres però no actua com a tal. No escolta la ciutadania. No escolta les entitats”, assegura Ricardo Roso, qui defineix el seu equip com el de la gent “real”. “No aspirem a l’alcaldia. Ara volem treure el cap. L’objectiu és que la nostra veu s’escolti a l’Ajuntament per portar les coses properes a la gent que preocupa al carrer. Estem farts que es moguin més per les banderes que per les entitats o la ciutadania”, ha seguit.

Foto portada: presentació del partit a l'Auditori del Casal Pere Quart. Autor: J.d.A.
Presentació del partit a l’Auditori del Casal Pere Quart. Autor: J.d.A.

“Tenim els barris abandonats i no hi estem disposats”, ha afegit Eduardo Reyes, president de l’Associació de Veïns de Sant Julià, que forma part de la llista. “Som un partit on manem els veïns. No ens mana ni Barcelona ni Madrid; lluitarem pels nostres barris com sempre hem fet; jo porto més de 20 anys en el moviment veïnal i ara hem tingut el govern més dolent que hi ha hagut a Sabadell. Això ja no sorprèn ningú”, ha seguit. Per la seva part, Loli Cebreiro, ha assegurat que “no tenim un duro però intentarem donar batalla”.

 

Foto portada: presentació del partit a l’Auditori del Casal Pere Quart. A l’esquerra Huertas, al centre Roso i a la dreta Cebreiro. Autor: J.d.A.

Comments are closed.