Àngels Folch, alcaldable de Primàries. Autor: J.d.A.

Primàries ja té cap de llista a Sabadell: Àngels Folch

La mestra jubilada Àngels Folch serà la cap de llista de Primàries Sabadell a les municipals del 26 de maig. Folch ha estat la persona més votada a les primàries celebrades aquest dissabte. Hi han participat 306 votants. 

Els participants podien votar un màxim de cinc candidats entre els vuit que es presentaven. Hi ha hagut 276 vots presencials i 30 vots telemàtics. El cens de votants de Primàries superava les 1.300 persones inscrites. Després de l’escrutini, que s’ha celebrat al local de Sabadell per la Independència, la mestra jubilada Àngels Folch, ha estat la més votada, amb 223 suports. Després de Folch, Montse Berbel ha obtingut 204 suports, Josep Soler i Ana Fernández n’han obtingut 140 cadascun, Anna Cabeza 120, Jordi Miret 119, Jesús Hilario 82 i Rafel Noé 46 vots.




A partir d’ara, Primàries confeccionarà la llista per a les municipals segons l’ordre paritari que té el reglament de la nova formació política, sorgida a l’escalf de l’Assemblea Nacional Catalana i a partir del malestar entre molts independentistes amb la manca d’unitat d’acció dels partits polítics.

Qui és Àngels Folch?

Folch és mestra, jubilada des de fa uns anys, i va ser directora de l’escola Joanot Alisanda durant molt anys, tant quan era una cooperativa de pares com un cop va passar a la xarxa pública del departament d’Ensenyament de la Generalitat.

És molt coneguda entre els sectors independentistes locals, entre els quals ha militat des de fa molts anys, quan l’independentisme era molt minoritari. Ha tingut càrrecs de responsabilitat i visibilitat des de l’inici del procés sobiranista. Va ser secretària nacional de l’ANC. El seu esquema és tan clar com la seva descripció de Twitter: ‘Catalana disposada a anar a la presó per defensar la sobirania de Catalunya i els drets dels catalans’. Així parteix de la base que Catalunya és una colònia espanyola. Forma part del grup Koiné, que va impulsar un manifest que, entre altres coses, vol que el català sigui l’única llengua oficial a la Catalunya independent. El col·lectiu sosté que la immigració arribada d’altres parts d’Espanya a Catalunya va ser un instrument, volgut o no, de “colonització lingüística” de Catalunya.

Folch, atenent la premsa durant el dejuni de 24 hores. Autor: El Món.
Folch, atenent la premsa durant el dejuni de 24 hores. Autor: El Món.

L’any 2017 va impulsar un dejuni de 24 hores per pressionar un acord entre Junts pel Sí (la coalició entre l’antiga Convergència i Esquerra) i la CUP. Durant la campanya pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017, optava per aplicar el resultat del referèndum hi hagués la participació que hi hagués avisant que “no s’hi valdrà fer boicot al referèndum”. Un any després de l’1-O, a la plaça Sant Roc, demanava unitat a l’independentisme però en relació als partits assegurava que “no som idiotes i no estem disposats a deixar-nos prendre el pèl”.

Ara el 26 de maig de 2019, Folch liderarà la llista independentista patrocinada per l’ANC i crítica amb la manca d’unitat dels partits polítics. L’objectiu de Primàries és evitar que els independentistes emprenyats es quedin a casa i donin l’esquena als comicis, i també mossegar part de l’electorat dels partits. Tot per acabar configurant un govern municipal amb alcalde i regidors independentista i bolcat al servei de la causa independentista.

Foto portada: Folch, en una roda de premsa a Sabadell, fa un parell d’anys. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.