Foto portada: alguns dels membres del comitè, aquesta tarda. Autor: PSC.

El PSC ja té qui li escrigui el programa

Primeres passes del PSC en la cursa electoral de les municipals. Els socialistes encara no tenen alcaldable formalment, malgrat que és un secret a veus que serà l’exregidora Marta Farrés, excepte sorpresa majúscula. De moment, i fins la confirmació, han creat un comitè per redactar el seu programa electoral. En formen part militants i coneguts de l’òrbita socialista, i alguna novetat com l’exregidor independent d’ICV Carles Marlés. 

Marlés va ser el número 2 en les llistes d’ICV-EUiA al 2011. Després de trencar-se la coalició, va fer tàndem amb Carme Garcia, i quan ella va dimitir al 2014, va ser portaveu municipal d’ICV durant uns mesos. Però va acabar el mandat com a no adscrit, tornant en exclusiva a la seva activitat privada a partir del 2015. Ara se suma al comitè de redacció del programa, on hi ha un històric del socialisme local: l’exdiputat i exvicepresident del Congrés Joan Marcet, que serà el president del comitè. Marcet ha assegurat que l’actual govern ha “aturat” la ciutat i creu que Sabadell ha perdut tres anys.

Al comitè també hi participen diversos exregidors, com Rosa Pareja, Ramon Burgués, Albert Beltran, o el breu Manel Giménez, regidor menys d’un any. També en forma part l’actual regidora Anna Carrasco, l’oficiosa alcaldable Marta Farrés i el màxim responsable del PSC a la ciutat, el diputat Pol Gibert. El secretari del comitè serà Eloi Cortés, valor en alça dels socialistes. També en formen part l’expresidenta del comitè d’empresa del Parc Taulí, Montse González, fins completar una vintena de persones: Joana Olivé, Pep Farrés, Xavier Sauquet, Mer Porras, Marta Puga, Lucia Solís, Carmel Montllor i Laura Reyes.

“Són gent de Sabadell, progressista i amb opinió, que ens ajudarà a fer un projecte al servei de tots els ciutadans i ciutadanes”, ha dit Gibert. “No estem parlant de gent socialista, estem parlant de gent molt diversa, amb opinions diverses, però que estimen Sabadell i que ens han ofert la seva ajuda”.

La idea és tenir un primer esborrany del programa electoral abans de Nadal. L’equip està format per gent sense voluntat de figurar en cap llista, matisen des de les files socialistes. En el terreny de les absències, no en formen part l’actual portaveu municipal, Josep Ayuso, ni tampoc el regidor Cristian Sánchez. El comitè redactor s’ha presentat aquest dimecres a la tarda a l’Espai Cultura, al centre de Sabadell.

Foto portada: alguns dels membres del comitè, aquesta tarda. Autor: PSC.

Comments are closed.