Sabadell en Comú dribla Ganemos escurçant el nom de la papereta

La Junta Electoral de Zona de Sabadell ha deixat en shock aquest dilluns a la tarda les candidatures dels comuns i la de Guanyem, atenent la impugnació que el partit fantasma Guanyem Ganemos va fer contra les dues llistes rivals. La Junta Electoral no ha proclamat les llistes liderades per Joan Berlanga ni Marisol Martínez. Els dos partits han emprès camins diferents per esquivar la decisió, sense gaires precedents. 

Ganemos està presentant llistes fantasma a molts municipis, i bàsicament en aquells on hi ha altres formacions implantades com a Guanyem que primer van tancar un acord amb el titular del partit però després no es van plegar a les seves exigències. Hi ha casos a Albacete, Santander, Bilbao o Jerez de la Frontera. També a Catalunya, i aquí Sabadell entre ells. El sorprenent és que la Junta Electoral ha estimat la demanda de Ganemos i ha deixat de proclamar dues llistes que porten anys fent política municipal. Les dues han buscat solucionar ràpidament el problema.

De Guanyem Sí se puede a 100% Sabadell

En el cas de Guanyem Sí se Puede canviaran de nom. Ara seran 100 % Sabadell. Podeu trobar més informació aquí: ‘Guanyem ara és 100% Sabadell‘.

De Sabadell en Comú – En Comú Guanyem a Sabadell en Comú – ECG

En el cas dels comuns, la Junta Electoral ha validat escurçar el nom de la llista per evitar confusions. I si abans eren Sabadell en Comú – En Comú Guanyem ara seran Sabadell en Comú – ECG. Canviar el subtítol o cognom de la candidatura n’hi ha prou per esquivar la prohibició. Sent així, en principi, estan garantides 16 llistes a les municipals o 15 + 1 tenint en compte que cap candidat de Ganemos resideix a Sabadell i que, per tant, no faran campanya.

Foto portada: Joan Berlanga, cap de llistes dels comuns. Autor: David B. 

Comments are closed.