La directora de desenvolupament corporatiu d'ESDi, Georgina Bombardó. Autor: Cedida

Georgina Bombardó (ESDi): “Sabadell necessita polítics facilitadors i no obstaculitzadors”

Donem per finalitzada la sèrie d’entrevistes a diverses persones vinculades al teixit associatiu de Sabadell. Amb motiu de les eleccions municipals, els entrevistats han concretat les prioritats que, al seu parer, ha de tenir el nou consistori. També han valorat l’estat actual de la ciutat. En aquesta darrera entrevista, parlem amb la directora de desenvolupament corporatiu de l’Escola Superior de Disseny ESDi, que és també adjunta a Direcció General de la mateixa escola, Georgina Bombardó. Podeu llegir totes les entrevistes a la secció ‘Sabadell proposa‘.

Georgina Bombardó té una llarga trajectòria professional que va des de treballar en universitats com la Pompeu Fabra, a la diputació i Ajuntament de Barcelona. Actualment és la directora de desenvolupament corporatiu d’ESDi. 

Al seu parer, ara per ara quin és l’estat de Sabadell?
Si ho mesurem en base a les seves potencialitats, la situació de Sabadell avui és molt millorable. Tenim les qualitat per ser una ciutat líder en moltes coses, però no s’ha sabut posar el focus en els actius que ens identifiquen i que ens diferencien. La marca Sabadell no està ben posicionada tot i tenir un teixit econòmic i social de primer nivell. Cal pensar en els seus punts forts: un sector sanitari de primer nivell amb el Parc Taulí, una indústria tèxtil històrica, un teixit associatiu social, cultural i esportiu fort i amb prestigi, una base empresarial internacional i centres universitaris de referència com l’ESDi, pioners en disseny intel·ligent, ecodisseny i humanitats digitals.

Com valora l’acció de l’actual govern en els darrers 4 anys?
Ha establert les bases però cal consolidar més en diversos aspectes. Per exemple, cal potenciar la creació i consolidació d’empreses nascudes a la ciutat amb capacitat d’internacionalitzar-se, de captar talent i de posicionar Sabadell com una ciutat d’excel·lència en innovació, disseny intel·ligent i salut intel·ligent, des de la sostenibilitat i respecte pel medi ambient.

Sent així, Sabadell està millor, igual o pitjor que l’any 2015?
Sabadell segueix sense lluir el seu potencial. Sabadell ha d’esdevenir una ciutat emprenedora i connectada. De Sabadell provenen alguns dels millors dissenyadors, periodistes, músics, actors, esportistes, empresaris, metges i persones que fan que la ciutat bategui. Alguna cosa deu tenir Sabadell.

Digui les tres prioritats dins de les competències d’un ajuntament que tingui aquesta ciutat d’aquí al 2023.
Connectar els agents generadors de talent de la ciutat, connectar els agents amb capacitat de generar activitat econòmica i utilitzar la tecnologia, la investigació, la creativitat per millorar la qualitat de vida de les persones.

Si vostè fos alcaldessa, quina seria la primera decisió que prendria?
Parlar amb els agents econòmics i socials de la ciutat per compartir el pla de govern i escoltar-los, identificant les accions prioritàries per resoldre els problemes reals i de base de la ciutat i tot seguit, implementar les mesures per aconseguir posicionar-nos com a ciutat líder en els temes estratègics: com la innovació, la captació i retenció de talent, la creació de noves empreses arrelades al territori.

Què li demana al proper govern?
Que aprengui del passat i sigui capaç d’aplicar-ho en el present. Sabadell per què va ser reconeguda i per què va tenir èxit?  Per ser una ciutat pionera en la revolució industrial de Catalunya dins del sector tèxtil i per convertir-se en la ciutat llanera més important de l’Estat espanyol. Per ser una ciutat industrial hiperconnectada entre els diferents actors que en formaven part i ens van convertir en el que som.

Les empreses més competitives són les que s’han sabut adaptar als canvis, aprofitant l’evolució tecnològica i aconseguint trobar un espai especialitzat en el mercat, sense renunciar a la seva identitat.

No s’ha de viure del passat, però tampoc renunciar-hi i en canvi, aprendre’n. Siguem hàbils i no intentem buscar el que no tenim, posem en ordre el que sí que tenim i establim les bases per treballar conjuntament entre els que ho estem fent possible.

Completi la següent fase: “Sabadell necessita…”
Sabadell necessita polítics facilitadors i no obstaculitzadors, que permetin tirar endavant amb les moltes iniciatives que neixen des de les institucions, les empreses i els ciutadans.

Sabadell necessita tenir una generació de polítics capaços de fer política des del consens i no des del partidisme, que tingui clar el pla d’acció de la ciutat i sigui capaç de tirar-lo endavant, per aconseguir generar activitat econòmica que reverteixi en l’avanç social.

Foto portada: la directora de desenvolupament corporatiu d’ESDi, Georgina Bombardó. Autor: Cedida

Comments are closed.