Miguel Tello (Ca n’Oriac Comerç): “cal prioritzar la neteja i augmentar la sensació de seguretat”

Seguim amb la sèrie d’entrevistes a diverses persones vinculades al teixit associatiu de Sabadell. Amb motiu de les eleccions municipals, els entrevistats concretaran les prioritats que al seu parer tindrà el nou consistori, i valoraran l’estat actual de Sabadell. Continua la sèrie el president de Ca n’Oriac Comerç, Miguel Tello. Podeu llegir totes les entrevistes a la secció ‘Sabadell proposa‘.

Miguel Tello és el president de Ca n’Oriac Comerç i també és l’amo de la ferreteria Fontaelèctric Tello, a Sabadell. 

Al seu parer, ara per ara quin és l’estat de Sabadell?
L’estat general de la ciutat em sembla de deixadesa. Està bruta, desordenada i insegura. Veus que no s’arreglen els carrers, els forats, les voreres, que hi ha brossa. No sé perquè hi ha tanta acumulació d’escombraries, de matalassos… Aquesta és la sensació.

Com valora l’acció de l’actual govern en els darrers quatre anys?
He tingut la sensació de que han estat uns quatre anys en que la ciutat ha estat parada. Des del Comerç s’han mogut una mica més, sobretot per intentar fer la campanya de Sabadell Il·lumina, la campanya de nadal bàsicament. La resta ha continuat com estàvem abans, donant-nos el recolzament que ens donaven abans. En aquest aspecte no s’ha innovat de cap manera, durant els quatre anys.

Sent així, Sabadell està millor, igual o pitjor que l’any 2015?
Jo diria que pitjor. Perquè no trobem que s’hagi fer res, de forma que les coses s’han anat deteriorant més del que estaven.

Digui tres prioritats dins les competències d’un ajuntament que tingui aquesta ciutat d’aquí al 2023?
Per mi, bàsicament s’ha d’actuar en la convivència, que no hi hagi problemes. Segon, cal prioritzar la neteja i augmentar la seguretat. Aquestes són les tres àrees bàsiques que hem de tenir per a que tot funcioni. Sabadell no és insegura en si, tenim la sensació d’inseguretat. Quan parles amb la Policia Municipal resulta que no, que tot està bé, que tenim menys que l’any anterior. Però la sensació, quan parles amb la gent, és el que et comenta, que té sensació d’inseguretat. I que està tot tirat, matalassos, mobles, tot tirat pel carrer.

Si vostè fos alcalde, quina seria la primera decisió que prendria?
Hauria d’analitzar tot el que està passant i actuar sobre això. Sí que sé que molta gent està parlant sobre la neteja, sobretot. El tema de les okupacions, per exemple, també ens preocupa bastant. Sé que a nivell municipal es pot fer poca cosa, però també s’ha d’intentar que això s’eradiqui. Però almenys que no es promogui, que sembla que en segons quins punts de l’Ajuntament, a sobre, es promou, alguns regidors que tenen aquestes idees.

Què li demana al proper govern?
Que facin coses. Que no sembla que estem parats, que l’Ajuntament no fa res. Els barris estan molt deixats, el centre el visito poc, però cal fer coses pels barris. Cal procurar que els problemes, sobretot d’incivisme, coses que potser no són delictes, però que afecten molt a la gent, s’eradiquin d’alguna forma.

Acabi la frase… Sabadell necessita…
Un govern que funcioni.

Foto portada: Tello, fa uns dies. Autor: M.Tornel. 

Comments are closed.