Concentració indepe final del judici a Madrid. Autor: David b.

SBDxI demana a Junts el suport a Fernàndez per enfortir un canvi d’alcalde futur

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana, Sabadell per la Independència, reclama als signants del Pacte Municipal Republicà que compleixin els acords i donin suport a l’alcaldable independentista més votat, al cas, Juli Fernàndez. SBDxI demana el vot així de Junts per Sabadell a favor de l’alcaldable republicà. 

Sabadell per la Independència recorda que el 24 de maig tant ERC com Junts per Sabadell i Primàries (que va quedar fora del ple) van signar un pacte. Ara volen que es compleixi, el que significa que l’independentisme voti el candidat més votat, que al cas és Juli Fernàndez. Amb Primàries fora del ple, i Esquerra liderant l’independentisme, el missatge és clar cap a Junts per Sabadell. Si els juntaires votessin Fernàndez, el republicà tindria 13 vots a la investidura (els seus 7, els 3 de la Crida i els 3 de Junts per Sabadell). Més vots que Marta Farrés, tot i que la socialista seria investida alcaldessa perquè Fernàndez no aconseguiria 14 suports (la majoria absoluta del ple).

“Quan una immensa majoria dels independentistes reclamem —un cop acabat el judici— que ha arribat l’hora de la unitat d’acció i de la unitat estratègica, no s’entendria que els grups independentistes amb representació al nostre Ajuntament no la practiquessin”, assegura SBDxI. “La paraula donada ha de ser respectada si voleu mantenir la confiança mútua entre els partits independentistes i la confiança entre els vostres votants i els respectius partits”, segueixen.

En el moment en que es produeixin 13 vots independentistes a favor de Fernàndez, diu SBDxI, “Podem haurà de decidir si volen donar suport a una llista de progrés o prefereixen fer-ho amb un partit, el PSC, que a més de ser còmplices de l’a por ellos, els atonyinaments i el 155, tenen encara pendents -a Sabadell- casos de corrupció i un alcaldable que en va formar part els darrers 8 anys que van estar al govern de la ciutat”.

La novetat de la comunicació ve en part perquè Sabadell per la Independència espera que la signatura del Pacte Municipal Republicà sigui un dels elements que enfortir un hipotètic canvi de l’alcaldia en el futur si aquest dissabte s’investeix Marta Farrés.

Foto portada: concentració pel final del judici a l’1-O, el passat dimecres. Autor: David B. 

Comments are closed.