Maties Serracant en la roda de premsa de valoració de mandat. Autor: David B.

Serracant s’acomiada com alcalde: “el govern es podria haver explicat millor”

  • L’alcalde fa un balanç positiu de l’acció de govern malgrat la davallada electoral. 
  • Assegura que deixen un Ajuntament sanejat i ple de projectes al futur executiu municipal. 

L’alcalde de Sabadell en funcions, Maties Serracant, ha fet balanç aquest dimarts del mandat. Millor dit dels seus no arriba a dos anys com alcalde de la ciutat. Ho ha fet acompanyat de regidors del seu grup municipal, la Crida per Sabadell. Serracant assegura que el balanç del govern és molt positiu tot i que reconeix que “el govern es podria haver explicat bé”. 

Serracant ha esquivat fer un balanç dels resultats electorals, on el govern ha passat de 14 a 10 suports, fent molt difícil revalidar l’executiu. Envia qui pregunta als partits per obtenir respostes. Tot i així, sí ha deixat dit que “el govern es podria haver explicat millor” i que “s’han concentrat en executar i massa poc en poder explicar la feina feta, el balanç és molt més positiu del que la gent ha percebut” o que “el problema és que no hi havia projectes” quan ells van entrar al govern municipal, l’estiu de 2015.
En canvi ara deixen la caixa plena de diners (100 milions) i de projectes a curt, mig i llarg termini que aniran caient i que anirà inaugurant l’equip de Marta Farrés. Entre ells, la renovació dels jocs infantils, el pla d’arbrat, el reforç del manteniment dels carrers, el Parc de les Aigües, la plaça de Lisboa, el Parc del Nord, les obres a alguns carrers del centre o la urbanització de les vies del tren cobertes al barri de Gràcia.

“Quan vam arribar al govern teníem una ciutat que s’enfonsava amb una triple crisi. I ara tenim l’Ajuntament entrant al segle XXI en modernització i processos, orgullosos del nostre compromís amb els treballadors públics que tenen un nou conveni i capacitat d’inversió i endeutament. Una situació econòmica excepcional”.

Serracant destaca un balanç “increïble” en patrimoni, amb la compra de l’Artextil, la nau de Sallarés Deu, el castell de Can Feu o l’incert retorn de la caserna de la Guàrdia Civil que l’alcalde dona per feta assegurant que “tenim la caserna”.

Seguint en clau positiva, Serracant destaca s’ha sanejat Vimusa, s’ha fet un Pla d’Habitatge que preveu 362 pisos, s’han aconseguit 25 milions de fons comunitaris i s’ha avançat en l’ampliació del Taulí, el CAP Can Llong, l’institut Arraona, l’escola Virolet o la residència del sud.

L’actual alcalde ha confirmat que seguirà com a regidor, ara de l’oposició, a partir de dissabte i creu que “el que està en joc és la continuïtat de la feina feta, molta feina que hem fet que passarà”. En definitiva, creu que “tenim una ciutat plena de projectes i un Ajuntament més preparat. Hem posat un pòsit de futur”.

Foto portada: Serracant, aquest migdia. Autor: David B.