Ramon Vidal

Taulí, Artextil i Aeroport, pals de paller del futur per a Ara Sabadell

La candidatura municipalista Ara Sabadell, que lidera l’actual regidor de Salut Ramon Vidal, marca com a eixos de futur de la ciutat la construcció de tres elements: un tecnoparc a l’Artextil, un parc biomèdic a la caserna de la Guàrdia Civil i un parc aeronàutic, prop de l’Aeroport. 

Amb aquestes tres instal·lacions Vidal creu que la ciutat es pot situar al mapa des d’aquí fins l’any 2030. El cap de llista d’Ara Sabadell ha presentat les seves propostes programàtiques aquest divendres. De cara als pactes després de les eleccions, creu que caldrà “consens i equilibri” i no descarta cap formació més enllà de Vox. Creu que Ara Sabadell pot tenir representació i lamenta que, en la seva opinió, “se’ns ha impedit la plena participació a la campanya” perquè els debats o altres espais no contemplen totes les forces sinó majoritàriament els vuit partits amb representació al ple. “Però els partits petits existim i podem donar molta guerra”, diu.

Vidal creu que la “cohesió social”, el “capital humà” i el “coneixement” han de ser els eixos de qualsevol govern municipal, així com “construir consens” malgrat que “amb el que estem veient als debats sembla difícil”.
Entre les propostes del seu programa, hi ha la construcció de l’Auditori a l’Eix Macià o traslladar bona part de les dependències municipals a les oficines del Paddock o Del Llac Center. Aposten per l’habitatge compartit on puguin conviure gent gran i gent jove, una modalitat que s’està implantant a la resta d’Europa. Volen fer set espais de cohousing en quatre anys.

L’encara regidor es mostra crític amb els pressupostos participatius Construint Ciutat, que ha estat un “fracàs” i prefereix que els recursos els distribueixin els districtes mentre que la part social hagi d’anar en consonància amb el projecte municipal: “no pot ser que l’agenda cervesera rebi 100.000 euros que no té el Pla Local de Drogues o que les escoles hagin de competir per paliar les deficiències bàsiques que tenen”. També aposten per afavorir les comunitats locals per produir i comercialitzar energia, municipalitzar el bosc de Can Deu, solventar la connexió amb Castellar, construir un ambulatori especialitzat en pediatria o fer un aparcament per a vehicles pesants amb serveis.

Foto portada: Vidal, aquest divendres. Autor: J.d.A.