Foto portada: assemblea de Constitució de Sabadell en Comú. Autor: cedida.

Unitat pel Canvi es dissol entre retrets

  • UpC s’integra a Sabadell en Comú entre crítiques del cercle Sabadell Decano de Podem.
  • El diputat i candidat a les generals Joan Mena tancarà la llista dels comuns a Sabadell. 

La força política que va quedar a pocs vots de guanyar les darreres municipals, Unitat pel Canvi, s’ha dissolt aquest dissabte per integrar-se al nou espai polític de Sabadell en Comú. El traspàs s’ha fet amb l’oposició dels membres de Podem que van sumar-se a UpC i que ara concorreran a les eleccions amb la marca Ara Sabadell. 

El centre cívic de Can Rul ha estat l’escenari de la dissolució d’Unitat pel Canvi i la integració a l’espai dels comuns. Unitat pel Canvi va obtenir més de 12.000 vots a les darreres municipals i va estar a prop de guanyar-les. Però ha estat incapaç de liderar el govern des de l’alcaldia que sí han tingut Esquerra Republicana i la Crida per Sabadell. UpC està governant des de la tardor de 2015 i té les àrees d’Educació, Salut, Treball, Recursos Humans, Medi Ambient i Transparència. Ara UpC s’integra a l’espais dels comuns: Sabadell en Comú.




Tres dels quatre regidors actuals d’UpC han assistit i intervingut a l’assemblea: Joan Berlanga (ICV), Edu Navarro (EUiA) i Elena Hinojo (Podem). No ho ha fet Ramon Vidal, que des del cercle Sabadell Decano de Podem liderarà la llista Ara Sabadell el proper 26 de maig. En un comunicat, Vidal ha criticat la dissolució d’Unitat pel Canvi i ha anunciat que els membres del seu cercle no hi assistirien. “Dissoldre l’Assemblea ara no toca. És una manca de respecte absolut a tots els membres i a la ciutadania que provinents de diferents espais ens van donar suport el maig de 2015”, asseguren en un comunicat.

27 d’abril: aprovació del programa dels comuns

Sigui com sigui, Unitat pel Canvi ja només existeix com a grup municipal. El proper 27 d’abril Sabadell en Comú aprovarà el seu programa electoral. Aquest dissabte s’ha aprovat el codi ètic per als càrrecs orgànics i públics i també la part que faltava de la llista, que va del número 15 als suplents. El diputat al Congrés Joan Mena tancarà la llista (número 27).

Incògnites

A falta de dos mesos per a les municipals, encara hi ha algunes incògnites al voltant de l’espai dels comuns. Donant per fet que Vidal es presentarà amb la marca Ara Sabadell, la principal incògnita és si finalment es consumarà el pacte entre les direccions locals de Podem i EUiA per anar de bracet als comicis al marge dels comuns o finalment hi ha una llista de consens entre els comuns i Podem+EUiA. Les negociacions, molt discretes, prossegueixen.

Foto portada: assemblea de Constitució de Sabadell en Comú. Autor: cedida.

Comments are closed.