Els exregidors Carrasco (PSC) i Civis (ERC); i l’edil Santi Valls (ERC), assessors a la Diputació

  • Els socialistes contracten Carrasco i l’exalcaldessa de Barberà malgrat ser investigades.
  • El regidor d’Esquerra Santi Valls i l’exportaveu republicà Josep Ma Civis, assessors de grup. 

Tres sabadellencs treballaran a la Diputació de Barcelona com assessors dels grups polítics. Així ho farà l’exregidora socialista Anna Carrasco, que està sent investigada dins del cas Mercuri pel pagar una factura presumptament irregular per un valor de poc més de 100 euros. També ho serà el regidor republicà Santi Valls i un vell conegut: Josep Maria Civis. 

Valls ja era assessor de la Diputació en els darrers anys. Ara renova i cobrarà per aquest fet 3.720,53 euros bruts mensuals amb 14 pagues a l’any, segons la documentació a la que ha pogut accedir aquest digital. Per la seva part, des que va deixar la política municipal a Sabadell Josep Maria Civis fa anys que va i ve per la segona línia de diferents administracions (Generalitat, Diputació…).

El regidor d'Esquerra Santi Valls seguirà assessorant el seu partit a la Diputació
El regidor d’Esquerra Santi Valls seguirà assessorant el seu partit a la Diputació

La mateixa xifra que Valls i Civis cobrarà l’exregidora socialista Anna Carrasco, qui també serà assessora. Carrasco va dimitir el passat mes de setembre quan va ser investigada dins la peça 28 del cas Mercuri per una factura d’uns 100 euros que la jutgessa creu falsa (més info: ‘Cristian Sánchez i Anna Carrasco dimiteixen’). En el seu cas la jutgessa del cas Mercuri investiga perquè va al seu nom el pagament d’una factura relativa a un servei del famós sopar de campanya de la pista coberta, que la jutgessa creu que va pagar l’empresa SMATSA.

Del Frago (Barberà): 5.000 euros mensuals

Tots, però, queden superats per l’exalcaldessa de Barberà, la socialista Anna del Frago, qui s’embutxacarà gairebé 5.000 euros al mes bruts per 14 pagues (4.927,79 euros en concret) com assessora a la presidència de la Diputació. La presidenta és l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín. Cal recordar que Del Frago va ser detinguda a la primavera per les presumptes irregularitats comptables i laborals en la gestió de Ràdio Barberà, i segueix investigada pels fets. Després de l’escàndol, va renunciar a encapçalar la llista del PSC al municipi barberenc. No obstant, els socialistes van guanyar l’alcaldia i ara el batlle és Xavier Garcés.

Dos sabadellencs són diputats provincials

Cal recordar que hi ha dos sabadellencs que són diputats provincials. Es tracta del portaveu municipal d’Esquerra, Gabriel Fernàndez, i del portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández. Tant els republicans com els taronges estan a l’oposició a la institució provincial.

Per tenir la condició de diputat provincial n’hi ha una de prèvia: ser regidor al municipi de procedència.

Foto portada: Carrasco, durant la seva etapa com a regidora. Autor: David B.

Comments are closed.