Foto portada: concentració del sindicats, aquest dimecres a la plaça Sant Roc. Autor: cedida.

Els funcionaris donen el tret de sortida a la negociació del conveni col·lectiu

Com en tota negociació entre empresa i representants de la plantilla serà un pols que s’allargarà en el temps. Els sindicats de la plantilla municipal i el govern municipal inicien la negociació d’un nou conveni col·lectiu, acabat el conveni 2014-2016. Una representació de la plantilla es va concentrar dimecres a la plaça Sant Roc per deixar-se veure.

La plantilla municipal està formada per uns 1.400 treballadors, entre funcionaris i laborals. No s’inclou la plantilla de les empreses públiques i els organismes autònoms, que queden fora del conveni col·lectiu. Aquest dimecres es van reunir uns 300 treballadors en Assemblea General a l’auditori del carrer Lacy. Van acabar concentrats davant l’Ajuntament, reclamant la recuperació dels salaris i drets perduts durant la crisi econòmica. Els tres sindicats amb representació, Comissions Obreres, UGT i el Sindicat Professional de Policies Municipal de Catalunya  (SPPM) han configurat una plataforma per negociar el nou conveni.

El president de la Junta de Personal, Carles Benito, espera una negociació “curta”, tot i que no descarta que s’allargui en el temps. “Segurament ens haurem d’anar fent visibles més en el futur, amb altres concentracions i assistències al ple”, assegura Benito.

Foto portada: concentració del sindicats, aquest dimecres a la plaça Sant Roc. Autor: cedida.

Comments are closed.