Els sabadellencs Cuixart i Forcadell tanquen les declaracions dels acusats

El judici de l’1-O es reprèn aquest dimarts a dos quarts de deu amb l’interrogatori al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que juntament amb l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell tancaran el torn de les declaracions dels dotze acusats.

El tribunal, presidit pel magistrat Manuel Marchena, preveu que les dues declaracions es facin en la sessió de dimarts i començar així amb el torn dels testimonis dimecres i dijous. De fet, ja n’ha assenyalat 20, 10 dimecres i 10 dijous, tots de perfil marcadament polític. El més destacat serà el testimoni de l’expresident espanyol Mariano Rajoy, fixat per dimecres a les quatre de la tarda. També estan citats l’expresident Artur Mas, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o el lehendakari Íñigo Urkullu.

El tribunal ha avançat mitja hora l’horari d’arrencada de la sessió per al dimarts, que començarà a dos quarts de deu. La previsió és que Cuixart respongui les preguntes de la fiscalia però no les de l’advocacia de l’Estat ni les de Vox. En el cas de l’advocacia, l’entitat justifica que és un “vergonya” que el PSOE “criminalitzi” una entitat com Òmnium Cultural. En canvi, Forcadell sí que respondrà totes les acusacions, a excepció de Vox. 

Foto portada: Dolors Bassa, Carme Forcadell i Jordi Cuixart. Autor: ACN.

Comments are closed.