Foto portada: Mena, Sibina, Domènech, Vendrell i Viejo. Autor: J.d.A

En comú Podem vol dur l’onada de canvi de les municipals al Congrés dels Diputats

 

  • Domènech: “vam guanyar a les principals ciutats quan deien que no podíem al maig. I guanyarem”.

  • Un centenar de persones assisteixen a la presentació de la coalició d’esquerres a l’Espai Àgora.

Blindatge dels drets socials, reconstrucció de la democràcia i referèndum sobre Catalunya. És la triple fórmula amb la que En comú Podem es presenta a les eleccions del 20 de desembre, segons ha fet explícit el seu cap de llista, Xavier Domènech, aquest divendres davant un centenar de persones a l’Espai Àgora.

La candidatura d’esquerres compta amb el suport de Podem, Barcelona en comú, ICV, EUiA i Equo. Malgrat el seu vincle amb Podemos, formarà grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats. El seu cap de llista, el sabadellenc Xavier Domènech, ha lligat les eleccions del 20 de desembre a les municipals del 24 de maig, on les llistes d’esquerres alternatives van aconseguir governar els principals ajuntaments espanyols: Madrid, Barcelona, Saragossa, Cadis, Santiago de Compostela, A Coruña… “Les classes populars tornaran a ser protagonistes del canvi el dia 20”, espera Domènech, qui ha estat acompanyada per la número 2 a la llista, Marta Sibina, el número 3, Francesc Vendrell, el número 4, Raimundo Viejo, i el sabadellenc Joan Mena, que és el número 7 a la llista de la coalició d’esquerres.

Cal fer fora ja les polítiques de la dreta, fer fora Rajoy i eliminar les desigualtats. Cal governar obeïnt els interessos dels de baix”, ha assegurat l’exdiputat i exregidor d’EUiA a Sabadell.

La llista de confluència aspira a preservar la marea de canvi que va arribar als ajuntaments: “ja tenim canvis reals”, ha dit Sibina, mentre que Viejo ha assegurat que “hem perdut una legislatura i ara es tracta de lluitar per canviar el model productiu: cal més I+D, més inversió en la universitat i lluitar per no quedar com un país endarrerit”. Per la seva part, Vendrell manté que “s’ha aprofitat l’estafa de la crisi per empobrir la majoria” i s’ha compromès a “revertir” la reforma laboral. Finalment, Domènech ha assegurat que “anem al 20D a canviar la realitat” i ha assegurat que “ens importa zero el futur polític del botxí de les retallades”, en relació a la reelecció d’Artur Mas com a president de la Generalitat. Ha definit a Ciutadans com a “més neoliberalisme” i ha destacat el compromís a favor del referèndum a Catalunya del partit liderat per Pablo Iglesias:

Ja només defensem nosaltres el referèndum. A més, s’ha defensat el mateix a Catalunya i al palau de la Moncloa on se’ls va dir que no volien un front contra el sobiranisme sinó una solució democràtica”.

Domènech s’ha mostrat optimista en relació als resultats: “vam guanyar quan deien que no podíem al maig. I guanyarem”. La candidatura vol frenar les portes giratòries o impulsar un pla de rescat social. Un centenar de persones, la majoria vinculades a ICV, EUiA i Podem, han assistit a l’acte polític, celebrat a l’Espai Àgora.

Foto portada: Mena, Sibina, Domènech, Vendrell i Viejo, aquesta tarda. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.