Foto portada: Maite Soler, Josep Escartín i Jordi Serrano, aquest matí a l'Oficina del Síndic. Autor: J.d.A.

Encalla la renovació del Síndic de Greuges

La negociació entre els grups municipals per tenir un nou Síndic Municipal de Greuges s’ha encallat en les darreres setmanes. Tant que ara mateix no està clar que es debati cap proposta en el proper ple municipal, ja que no hi ha indicis de majoria suficient per a cap dels dos candidats finalistes: Jordi Serrano o Maite Soler. Davant aquest fet, l’actual Síndic Municipal de Greuges, Josep Escartín, ha avisat el consistori que passi el que passi plegarà la setmana vinent. 

Escartín ha convocat aquest matí els dos aspirants a l’Oficina del Síndic per llançar un missatge clar:  “cal respectar el procés i triar entre els dos candidats finalistes. Ens equivoquem si el debat és si els agrada o no qui s’ha presentat”. Escartín demana als 27 regidors que es mullin per alguns dels candidats, que necessiten 18 vots afirmatius en primera votació o 16 en segona votació.

A dia d’avui, segons diverses fonts consultades, no hi ha cap garantia que l’elecció d’un nou Síndic de Sabadell arribi ni tan sols al ple. Les darreres dues juntes de portaveus han debatut el tema i no hi ha indicis d’acord suficient.

Escartín ha llançat aquest dimecres un SOS públic: “L’elecció és entre tenir un nou Síndic o no tenir-ne cap”, avisa. Ell deixarà el càrrec a final de mes “passi el que passi”. L’actual Síndic considera que deixar vacant la figura aboca la ciutat a desmuntar la institució i l’Oficina del Síndic. “Que ho tinguin clar: han de triar. L’objectiu és mantenir la institució i que no la tanquin”, manté Escartín, envoltat a l’esquerra per Serrano i a la dreta per Soler. Ni un nou concurs públic ni un conveni de col·laboració amb el Síndic de Greuges de Catalunya convencen.

Serrano creu que ara toca “continuar la tasca de desplegament del Síndic” mentre que Soler destaca el coneixement i utilitat que té aquesta figura per la societat local: “s’ha demostrat que és una figura útil”.

L’actual Síndic insisteix que els aspirants tenen uns drets i demana als partits que els argumentin perquè no se’ls escull en cas que no hi hagi consens suficient. “És greu el que pot passar”, finalitza.

Foto portada: Maite Soler, Josep Escartín i Jordi Serrano, aquest matí a l’Oficina del Síndic. Autor: J.d.A.

Comments are closed.