Entesa denuncia que l’equip de govern pagui obres de la Generalitat

  • Es tracta de la urbanització del  Passeig de la Plaça Major i de la Plaça d’Espanya per més de tres milions d’euros.

  • Denuncia que el govern municipal no exigeixi a la Generalitat que saldi el deute de 16 milions d’euros amb l’Ajuntament.

Entesa crítica que el govern municipal ha decidit unilateralment finançar les obres d’urbanització de la Plaça d’Espanya,  del Passeig de Manresa i de la Plaça Major amb fons municipals per un import de més de 3.081.000 euros.

Aquestes obres corresponen  a la Generalitat doncs es tracta d’una reposició dels espais afectats per les noves estacions dels FGC que disposava d’una partida prevista en el projecte de perllongament.

Entesa denuncia que el govern municipal, en lloc d’exigir a la Generalitat que executi i financi aquesta obra de la seva competència, ha preferit contractar i finançar aquestes obres d’urbanització, sense donar explicacions clares dels motius d’aquesta decisió. Tampoc comparteix el criteri de fer-les quan abans millor ja que de la mateixa manera que les executa l’Ajuntament les podria licitar i executar la Generalitat.

16 milions d’euros

El govern municipal argumenta que aquestes obres es financen amb diners de la ciutat en base al conveni de soterrament dels FGC a Gràcia-Can Feu, signat el juny de 2012 entre l’exalcalde Manuel Bustos i l’exconseller Lluís Recoder. Tanmateix, aquest conveni, del qual encara no s’han resolt les al·legacions, té una dubtosa viabilitat, pel fet que pretén finançar les obres del soterrament mitjançant plusvàlues urbanístiques.

Si aquest conveni no s’executés, la Generalitat s’estalviaria 3 milions d’euros que s’haurien d’afegir als aproximadament 16 milions d’euros que la Generalitat deu a l’Ajuntament en concepte de prestació de serveis diversos.

Entesa per Sabadell qüestiona el que considera una mala pràctica del govern municipal del PSC que, en lloc d’exigir a la Generalitat que assumeixi les seves responsabilitats i saldi el deute amb la ciutat, manté una actitud d’absoluta condescendència i amb raons poc clares, fins el punt de costejar amb diners de la ciutat unes obres que són de competència exclusiva de la Generalitat.

Foto portada: Obres al Passeig de la Plaça Major. Autor David B.

One Comment