ERC destapa sospites de frau en la preinscripció escolar 2020-2021

El grup municipal demana al govern “acció i fermesa” davant les queixes que la formació assegura estar rebent per part de famílies. Els republicans han preguntat a l’executiu si la comissió que ha de valorar i analitzar els casos sospitosos s’ha reunit i quantes casuístiques de frau ha comptabilitzat. 

El principal grup de l’oposició, Esquerra Republicana (ERC) ha interpel·lat al govern perquè aclareixi les sospites formades al voltant la preinscripció escolar del proper curs 2020-2021. Les sospites dels republicans, segons asseguren, es formen arran les queixes que “famílies de diversos barris” els estan fent arribar.

Segons ha informat el grup mitjançant un comunicat, la formació ha traslladat una pregunta al govern per saber si ja s’ha reunit la comissió mixta, formada pel Consistori i els Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, que ha de comprovar els possibles casos de frau. Si és així, volen saber “quants se n’han analitzat i quants se n’han detectat”.

Per Esquerra Republicana la demanda de places és “desequilibrada en determinats centres”. Això és el que “pot afavorir aquesta pràctica” fraudulenta que, a més, “perjudica el gruix de famílies honestes”. Així ho ha defensat la portaveu adjunta d’Esquerra Republicana, Èlia Soriano, que ha condemnat la pràctica i ha recordat que quan ERC governava a la ciutat, “la comissió s’havia reunit d’ofici, sense denúncia”.

“Cal visibilitzar, aclarir i tractar adequadament des de l’administració local el grau o la falsedat de padrí en les preinscripcions escolars”, ha demanat Soriano. “Perjudica la gran majoria de famílies que no en fan i que realment tenen prioritat en l’accés a un centre determinat per residència”, ha conclòs.

La preocupació dels republicans també passa pel futur dels nens pertanyents a les famílies que han fet frau. Volen evitar que, un cop enxampades les seves famílies,  “els alumnes afectats hagin de canviar de centre al curs següent”.

Foto portada: Èlia Soriano en ple. Autor: David B. 

Comments are closed.