ERC se situa al costat dels veïns davant “l’amenaça d’Endesa”

A mitjans d’agost l’Ajuntament va rebre una carta d’Endesa en què amenaçava de tallar la llum a partir de l’octubre a més de 800 famílies vulnerables si el consistori no paga la meitat de les seves factures pendents.

Esquerra Republicana assegura en un comunicat refermar “el compromís inequívoc amb la lluita per garantir drets bàsics per una vida digna, entre els que hi ha els de l’energia i l’habitatge”. El Cap del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’ajuntament de Sabadell, Juli Fernàndez, ha expressat que “no tolerem l’amenaça de negar un dret bàsic a les persones més vulnerables nostre país”.

“Les empreses que es lucren amb serveis elementals com la llum, l’aigua o el gas han d’assumir el compliment de la legalitat vigent a Catalunya, que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat”.

Per aquest motiu, “en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars protegides per la llei 24/2015 com amenacen de fer, instem a totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent, amb el suport actiu de la Conselleria d’Empresa i Coneixement” apunta Fernàndez.

D’altra banda el Portaveu del Grup Municipal, Gabriel Fernàndez ha explicat que “valorem que finalment Endesa i altres companyies acceptin assumir el cost del deute a partir d’ara, tal i com han expressat recentment de manera pública. En aquest sentit el gener de 2017 es va presentar una proposta de conveni de les administracions públiques catalanes que cap empresa elèctrica va voler signar”.

El portaveu del Grup Municipal assegura que “si el govern de la ciutat manté la línia política dels darrers quatre anys, garantim als veïns i veïnes de Sabadell que estarem al seu costat en aquest tema. Amb els drets dels ciutadans i ciutadanes no es mercadeja ni es fa xantatge. Hi ha temes, com ho és aquest, on els responsables polítics tenim l’obligació m de posar per davant els interessos col·lectius de la ciutat deixant de banda els interessos privats o de partit”.

Foto portada: Juli Fernàndez i Gabriel Fernàndez, en un dels darrers plens. Autor: David B.

Comments are closed.