ERC i l’oncologia infantil: “la raó científica s’imposa sobre el populisme”

“La nostra posició valenta, enraonada i d’acord amb l’evidència científica té molt més recorregut que el populisme i la demagògia feta servir per alguns representants polítics”. Així interpreta Esquerra Republicana el desenllaç del trasllat d’oncologia pediàtrica del Taulí, confirmat aquest dijous però que tindrà algunes compensacions per l’hospital sabadellenc (més info: ‘Confirmat el trasllat, però amb compensacions‘). 

“ERC Sabadell mostra el seu millor somriure en veure que l’evidència científica s’imposa sobre el populisme”, titulen els republicans el comunicat enviat aquesta tarda a primera hora als mitjans de comunicació.

“No hem canviat una coma del nostre posicionament perquè amb la salut dels nostres nens no s’hi juga, no tothom pot dir el mateix”, diu el portaveu municipal i alcaldable Juli Fernàndez.

Després de la reunió dels representants del CatSalut amb els alcaldes de l’àrea de Sabadell, ERC sosté que els batlles “s’apleguen” al posicionament que contempla la proximitat dels serveis de salut amb la major qualitat possible en cada moment.

Millores: seguiment, dietes i desplaçaments

Segons Fernàndez, les millores plantejades s’han acceptat en relació al seguiment que es podrà fer al Taulí després dels tres anys de tractament, com ha fet públic el representant del CatSalut en roda de premsa. Els republicans parlen que s’establirà un sistema de compensació per “dietes i desplaçaments” a Barcelona. “La raó científica, el treball i la cerca d’acords ha evidenciat que té més recorregut que el populisme i la demagògia dels que utilitzen temes com aquest sense cap escrúpol”, conclou Fernàndez.

Foto portada: Fernàndez, en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.