ERC insisteix que l’actuació policial va ferir persones “alienes” a la batalla campal

  • ERC vol que Farrés convoqui un Consell de Local de Seguretat per valorar els fets. 
  • Els republicans insisteixen que la policia va colpejar persones alienes a la batalla campal. 

La principal força de l’oposició a Sabadell, Esquerra Republicana, demana que es convoqui un Consell Local de Seguretat per analitzar tot el que va passar la nit de dissabte a diumenge a l’Eix Macià i que va desembocar en una batalla campal amb nou detinguts i quatre policies ferits. 

Els fets ocorreguts han empanyat la Festa Major. ERC creu que són suficientment importants per convocar de forma extraordinària tots els actors socials, policials i administratius que formen part d’aquest consell.

El portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, rebutja els fets violents i condemna les agressions als cossos de seguretat. Tot i així assegura, com ja van fer els republicans al llarg del matí de diumenge, que van resultar ferides “persones alienes als fets violents”. Insisteixen que cal investigar l’operatiu policial.

“La policia ha de poder gestionar els conflictes sense causar danys a ciutadans que no tenien comportaments violents i, en aquest cas, calen disculpes a aquests ciutadans afectats”, asseguren els republicans, qui també volen saber si “els cossos policials disposen dels mitjans necessaris per desenvolupar la seva missió” així com saber si l’actuació es va “desenvolupar fent servir les mesures estrictament necessàries i evitant afectar persones alienes als fets violents”.

Els republicans desitgen els contusionats i agents ferits una recuperació “ràpida”. Les declaracions de l’equip republicà ja van ser contestades diumenge pel Sindicat de Policiales Locals i Cos de Mossos d’Esquadra (SPL-CME). El seu representant a Sabadell, Xavier Bartroli, acusa Fernàndez de tenir “policiafòbia”: “què havia de fer la policia al respecte sinó sufocar les algarades? Prefereix el senyor Gabriel Fernàndez, per exemple, que ens haguérem deixat pegar? Prefereix que ens haguessin fet molt de mal als membres de les forces de seguretat?”, insisteix en un comunicat.

El Consell Local de Seguretat

Aquest fòrum aplega els cossos de seguretat (Mossos, Policia Nacional, Policia Municipal i Bombers) així com grups municipals, associacions i entitats ciutadans. Té un caràcter més de fòrum que no pas la Junta Local de Seguretat. Està presidit per l’alcaldessa de Sabadell.

Foto portada: el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàdnez. A l’esquerra, el regidor i exalcalde Juli Fernàndez. Autor: David B. 

 

Comments are closed.