Obres carril bici Rambla Ibèria. Autor: David B.

Esquerra vol una comissió pels problemes de mobilitat a Can Feu

  • ERC pretén resoldre els problemes d’accés i de mobilitat dels veïns, afectats per les obres a la rambla d’Ibèria i al passeig de Can Feu.
  • Segons els republicans, aquesta mesura apel·la a la “tèbia resposta” de l’executiu PSC-Podem, que va plantejar als veïns el 25 de febrer actuar “d’aquí a quatre o cinc setmanes”.

El grup municipal d’Esquerra Republicana apressa al govern de Sabadell a construir una comissió tècnica mixta que assegui a la mateixa taula al consistori i els veïns dels barris de Can Feu i Gràcia (especialment, del sector Planetes).

El passat 10 de febrer van començar les obres per fer la nova secció del vial a la Rambla d’Ibèria, que inclou l’eixamplament de les voreres actuals i l’allargament del carril bicicleta de la Rambla fins a la plaça del Mil·lenari. Això s’afegeix al soterrament encara per acabar dels Ferrocarrils Generals de Catalunya (FGC), fet que entorpeix encara més la mobilitat del veïnat dels barris Can Feu i Gràcia.

Mentre durin les obres, els vianants no podran passar per cap de les voreres de la rambla d’Ibèria entre el carrer de Pau Claris i el carrer de Rocafort i, pel que fa al trànsit rodat, el carrer de Cellers i el carrer de Quintana quedaran en ‘cul de sac’ i els vehicles no podran accedir cap a la rambla d’Ibèria des d’aquestes dues vies.

“Hem d’aconseguir que el govern hi apliqui les solucions tècniques adients per garantir la transformació i la dignificació de l’espai urbà iniciades, i, alhora, el dret dels veïns a accedir a casa i a moure’s pel barri”, afirma el portaveu d’Esquerra Republicana (ERC) a Sabadell, Gabriel Fernàndez.

En aquest àmbit, una delegació de la secció local i del grup municipal republicans ha visitat l’àrea amb una representació de la plataforma veïnal.

“Hem pogut comprovar que no es garanteixen les condicions mínimes d’accessibilitat als carrers i a les cases que hi ha al voltant del passeig de Can Feu: en cas d’emergència, per exemple, no hi pot accedir una ambulància. La plataforma denuncia la passivitat del govern i reclama que se l’escolti i que es posi solució als problemes més urgents de seguida. Cal fer-ho en una taula on pugui seure tothom i estudiar com garantir circuits de mobilitat que garanteixin el dret a l’accessibilitat”, apunta el regidor i president de la secció local del grup republicà, Santi Valls.

D’aquesta manera, ERC exigeix que es busqui una solució que garanteixi l’accés als habitatges i es valorin altres qüestions relacionades amb l’espai públic de la zona en el marc d’aquesta nova proposta de comissió de diàleg.

Foto portada: Obres carril bici Rambla Ibèria. Autor: David B.

Comments are closed.