ERC intentarà que el ple exigeixi al govern Sánchez pagar els ERTO

Esquerra Republicana vol que el ple municipal insti el govern central a pagar les prestacions per ERTO dels sabadellencs que encara les tenen pendents. El grup republicà vol que el plenari de dimarts aprovi aquesta mesura de pressió i defineix de “desesperant” la situació de milers de persones. 

En el pitjor dels casos, hi ha centenars o milers de treballadors que porten dos mesos i mig sense cobrar la prestació malgrat que l’hagin tramitat de forma correcta. El SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal) està desbordat i les peticions s’acumulen però diu Esquerra s’ha rebutjat la col·laboració del Servei Català d’Ocupació. Els republicans xifren en 80.000 el nombre de catalans que es troben en aquesta situació “extrema”.

La moció instarà l’estat a pagar els treballadors afectats i també vol que es donin a conèixer municipi a municipi i en sèries almenys d’un cop al mes el recompte dels que han cobrat i dels que no.

 

“Famílies senceres estan patint aquesta situació injusta afegida a l’angoixa de no saber quan podran tornar a la feina”, assegura el portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez. ” No entenem com, fins ara, el govern de Sabadell no ha liderat l’acció política necessària durant tots aquests mesos davant el govern central. Mani qui mani a Madrid, el govern d’una ciutat com Sabadell ha de defensar els seus ciutadans i reclamar que Moncloa compleixi les seves obligacions”.

Sabadell és una de les ciutats catalanes amb més ERTOs. S’hi han acollit més de 2.300 empreses i hi ha gairebé 15.000 persones en un ERTO que està afectant tots els sectors, però especialment els serveis.

La moció es debatrà en el proper ple municipal, que serà dimarts a les cinc de la tarda, per segona vegada a la història de la ciutat en format telemàtic.

15.000 sabadellencs, en un ERTO

Foto portada: el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, el passat 6 de març, en el darrer ple presencial. Autor: David B. 

Comments are closed.