Premis ERC

ERC premia els valors republicans de Josep Ma Civis i Manel Ruiz

Esquerra Republicana va celebrar ahir a la nit la dotzena edició dels Premis Foment als Valors Republicans, que premien a entitats o persones que destaquen en la defensa de la igualtat, la solidaritat i la justícia social.

L’exconseller Joan Manuel Tresserras, convidat a l’acte, ha destacat que el republicanisme es basa en l’absència de dominació i en què “qualsevol ciutadà, pel simple fet de ser-ho, té una sèrie de drets”. Tresserras també ha batejat els republicans com a “defensors de la bandera de la llibertat” i ha explicat que el “el projecte del nou estat ha de servir per blindar els nostres drets”.

Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez, ha posat l’exemple del govern sabadellenc per mostrar que “els diferents partits republicans compartim valors, i per això podrem crear una República Catalana junts”. Per acabar, Fernàndez ha recordat alguns alcaldes que va tenir la ciutat durant l’època republicana i la Guerra Civil.

Moment plàcid pel partit

A continuació, Fernàndez va entregar els guardons a Josep Maria Civis, exregidor local i referent polític de la ciutat als anys 90, i a Manel Ruiz, que ha format part de la secció local durant els últims anys i a qui s’ha batejat com “l’ànima de les executives”.

L’acte també va voler reconèixer la feina que han fet 14 militants que porten més de vint anys al partit. Després de rebre un diploma, la majoria han destacat el bon moment que passa ara el partit en comparació amb els anys anteriors.

Foto portada: un moment de l’acte, aquest dijous. Autora: L. Arderiu.

One Comment