residencia sud

ERC reitera el seu compromís amb la Residència Sud i el CAP Can Llong

  • Consideren “populistes i demagògiques” les mocions de PSC i C’s aprovades al Parlament.

  • Afirmen que estan treballant per aconseguir els recursos per fer realitat aquests equipaments.

ERC Sabadell replica les crítiques del PSC i Ciutadans a Junts pel Sí i CUP per l’abstenció o el vot negatiu d’aquestes formacions a les mocions aprovades al Parlament de Catalunya que insten a la Generalitat a construir immediatament la Residència geriàtrica a Sabadell Sud i el CAP de Can Llong.

La secció local d’ERC  considera que l’únic objectiu d’aquestes mocions no és “aconseguir la construcció d’aquests equipaments sinó el vot no afirmatiu de Junts Pel Sí (JxSí) i de la CUP” (Més info a: El Parlament aprova la construcció immediata de la Residència geriàtrica de Sabadell Sud i El Parlament insta la Generalitat a construir de forma immediata el CAP Can Llong).

Segons la seva valoració, JxSí  (coalició on està integrada ERC) porta setmanes negociant la incorporació de diverses esmenes a aquestes mocions i tant PSC com C’s s’han negat reiteradament a negociar-les. Les esmenes refusades volien “prioritzar aquestes inversions en el moment en què la situació econòmica de la Generalitat ho permeti”. En aquest sentit, afirmen que són esmenes que “traslladen la pressió a la disponibilitat econòmica”, doncs l’acord polític ja existeix.

El president d’ERC Sabadell, Pere Farrès, considera que l’actitud de PSC i Ciutadans “té un alt component populista i demagògic”. Al seu parer, els dos partits “han volgut utilitzar les mocions per carregar contra els representants locals enlloc de mirar per aconseguir aquestes inversions”. Per a ERC l’important no és que hi hagi un document votat pel Parlament que es comprometi a fer la residència i l’institut, sinó “negociar per aconseguir els recursos necessaris per a fer realitat aquestes infraestructures”. Per això, asseguren que “l’actitud de PSC i C’s en aquest tema és de façana. Estan enganyant a la població”. Farrés ha afegit que les mocions presentades al Parlament haurien d’incorporar una “memòria econòmica explicant el cost i com es podria pagar, tal i com es fa a la majoria de països europeus”.

Finalment,  ERC Sabadell reitera el seu compromís amb les reivindicacions dels veïns i  veïnes de la ciutat i que seguiran “treballant per arreglar les situacions d’injustícia” i per a posar les “bases per construir un país nou” per afrontar les situacions de desigualtat amb totes les eines possibles.

Foto portada: imatge virtual de la residència Sud.

Comments are closed.