Llaços grocs a les tanques. Autor: J.d.A

ERC responsabilitza a C’s d’actes de violència de l’extrema dreta

L’executiva de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya, defensa “la llibertat d’expressió, la defensa de la pluralitat de l’espai públic i contra la violència davant la perillosa campanya contra la llibertat d’expressió a l’espai públic, incitada i promoguda per partits i moviments de l’extrema dreta nacionalista espanyola a Catalunya, i a la nostra ciutat”.

ERC Sabadell ha manifestat que “des d’aquest moment fem responsables de qualsevol acte de violència que passi a la ciutat de Sabadell, protagonitzat per aquests grups, al partit Ciudadanos i als seus representants locals, per ser els clars instigadors i promotors d’un clima de confrontació i violència que evidentment no desitgem, sinó que reprovem i condemnem”.

Els membres del partit independentista consideren “inacceptable i d’una greu i enorme irresponsabilitat, que una entitat política amb representació al Ple d’aquesta ciutat, com ho és Ciudadanos, cridi als seus càrrecs orgànics, militants i simpatitzants, a organitzar-se per arrencar i fer desaparèixer tots els elements que hi ha en solidaritat amb els presos i les preses polítiques i les seves famílies i la reivindicació perquè siguin alliberats immediatament”.

La secció local d’Esquerra creu que “en societats democràtiques avançades el que ha de definir l’espai públic no ha de ser la seva neutralitat, sinó que ha de ser la seva pluralitat, i això vol dir que tothom es pot expressar en llibertat i seguretat sempre que es respectin els drets democràtics assolits. Només els totalitarismes aposten per prohibir i perseguir l’expressió i la reivindicació de la ciutadania a l’espai públic, siguin del signe que siguin, per controlar què hi passa”.
ERC Sabadell assegura en el comunicat que “en un estat de dret, qui aplica, fa complir les normes i les resolucions judicials és i de forma exclusiva l’administració pública. És inadmissible que el partit Ciudadanos doni suport i incentivi actituds violentes i incíviques, i aplaudeixi persones i grups que actuen contra la llibertat i la democràcia impunement, i en alguns casos utilitzant fins i tot la intimidació i la violència física”.

Esquerra republicana demana “als partits i organitzacions promotores d’aquestes actuacions que rectifiquin immediatament”, i demanen “als seus dirigents que reflexionin sobre si promoure aquest tipus de campanyes és la millor via per garantir la pacífica convivència entre tots els veïns i veïnes a la nostra ciutat i país”.

Foto portada: posant llaços grocs a unes tanques. Autor: J.d.A.