ERC retorna la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ a la façana de l’Ajuntament

Des d’aquest dimecres les finestres del grup municipal d’ERC a l’edifici de l’ajuntament de Sabadell llueixen la pancarta ‘Llibertat presos i preses polítiques’, un any després que es treiés del balcó de l’edifici consistorial.

El 23 de juliol del 2019 la Junta de Portaveus va votar a favor de la retirada de la pancarta amb el missatge ‘Llibertat presos polítics’, amb els vots de PSC, Ciutadans i Podem. La retirada efectiva de la pancarta de la façana de l’Ajuntament es va dur a terme el 26 de juliol de 2019.

Aquest dimecres 29 de juliol de 2020, ha tornat la pancarta a una de les finestres del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sabadell, que estan visibles des de la plaça Sant Roc. S’hi pot llegir “Llibertat presos i preses polítiques”.

El portaveu d’ERC a Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha manifestat que “estem aprofitant que aquests vidres donen a la plaça Sant Roc, el lloc neuràlgic de la ciutat, perquè la presència dels nostres presos i el clam democràtic de la seva alliberació estigui present, almenys en la finestra del nostre despatx. Hem posat la imatge dels presos i exiliats de tots els partits, no només els d’ERC. És una denúncia pública”.

“No estem contradient el què es va votar fa un any a la Junta de Portaveus, perquè no penja cap pancarta de cap façana. Els vidres són prou generosos com per poder permetre visualitzar tant el lema com la imatge dels presos des del carrer”.

El portaveu d’ERC ha recordat que “per a nosaltres no és un tema d’independència, és de drets. Tenim a persones a la presó que no han fet res”. Alhora ha recordat que Sabadell, la cinquena ciutat de Catalunya, “on governen els mateixos partits que governen a Espanya i en canvi s’inhibeix aquesta ciutat que té la possibilitat de liderar aquest tema, amb un rol important de país. Recordo a l’alcaldessa actual vestida de blanc al setembre de 2017, quan deia “parlem” i “hablemos”. Tot això ha desaparegut, una vegada que manen ha desparegut. Com ens ho paguen ara? Enviant-nos els fiscals de l’estat i retirant el tercer grau als presos polítics”.

La pancarta es va col·locar la tardor de l’any 2017 després de l’empresonament dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart (més info: ‘Una nova pancarta demana la “llibertat dels presos polítics“).

Foto portada: Pancarta llibertat presos pilítics a la finestra del Grup municipal d’ERC. Autor: Cedida.

Comments are closed.