ERC titlla el govern del PSC i Podemos “d’insensible” per la futurible retirada de la pancarta

Un govern “insensible”. Així valora Esquerra Republicana el suport del PSC i de Podemos a una moció de Ciutadans a la Junta de Portaveus per retirar la pancarta amb el missatge Llibertat presos polítics. Els republicans acusen socialistes i podemites de “comprar el marc mental extrem del nacionalisme espanyol”. 

Els republicans insisteixen: la pancarta que demana la llibertat dels dirigents independentistes presos no és partidista sinó una reivindicació dels drets civils i socials. D’aquesta forma sostenen que el govern municipal ha comprat el “marc mental” del nacionalisme espanyol “extrem”. “El vot del partit socialista no ens sorprèn però ens decep”, diu el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez.

Blanquejar la monarquia

En un altre ordre de coses, Esquerra lamenta que el govern municipal “blanquegi” la monarquia i convingui amb Ciutadans que el retrat de Felip VI ha d’estar en un lloc preeminent a la sala de plens, d’on va ser retirat durant els primers compassos de l’anterior mandat quan Juli Fernàndez era l’alcalde.




Finalment, Esquerra recorda que hi ha dos sabadellencs entre els dirigents empresonats, Carme Forcadell i Jordi Cuixart. Conviden l’alcaldessa Farrés a visitar-los a la presó. “Si volgués anar-los a veure, estem disposats a acompanyar-los si ho demana”, diu Fernàndez.

Foto portada: els regidors Èlia Soriano, Gabriel Fernàndez (portaveu) i Raúl García Barroso. Autor: David B. 

Comments are closed.