ERC Europees

Ernest Maragall reclama la complicitat europea per a “construir un nou país”

  •  A l’acte electoral s’ha insistit en la necessitat d’assolir una gran participació.

  • Els tres candidats han demanat una àmplia majoria de les forces sobiranistes.

Al voltant d’unes cinquanta persones han assistit aquest divendres a la plaça de l’Imperial de Sabadell a l’acte central d’ERC per a les properes eleccions al Parlament Europeu. Han intervingut l’ex socialista Ernest Maragall, líder la formació Nova Esquerra Catalana i número dos de la llista,  Jordi Solé, número tres i alcalde de Caldes de Montbuí i el sabadellenc d’origen uruguaià Gabriel Fernández, número vuit  de la candidatura.

El míting ha estat presentar per l’alcaldable d’ERC, Juli Fernández. Primer ha intervingut Gabriel Fernández insistint en la importància d’anar a votar per “donar un clar missatge a Europa” mitjançant una “àmplia majoria a les formacions sobiranistes”. A Europa i al món, subratllà, “estaran pendents aquesta nit de nosaltres”.

Jordi Solé, ha manifestat la voluntat d’ERC que Catalunya “formi part d’Europa amb peu d’igualtat” amb els altres Estats del  continent i destacà la importància d’assolir una gran participació en aquests comicis que seria interpretat com “Hola Europa, volem votar”. També ha parlat sobre les mesures a emprendre per sortir de la crisi econòmica que passen per “parar el peus a l’economia especulativa” i per l’aposta per la “reindustrialització d’Europa”.

Triple majoria

Ernest Maragall, ha tancat les intervencions explicant els motius que l’han portat a integrar-se en la candidatura d’ERC, per la necessitat que el “socialisme catalanista” no quedés fora d’un procés sobiranista que compta amb el suport de gran part de la societat catalana.

Maragall ha reclamat una triple majoria. La primera, “de país” que adopti la forma de una gran participació al voltant del 70 per cent que demostri el compromís amb Europa del poble de Catalunya. La segona, una clara majoria de les forces que recolzen l’autodeterminació. La tercera, de les formacions progressistes que demostraria que aquestes estan en disposició de governar el país. Així mateix ha destacat la importància que per primera vegada les formacions més votades siguin una de dreta i l’altre d’esquerra, les dues d’obediència “estrictament catalana”.

Abans de l’acte electoral, Maragall ha realitzat una improvisada roda de premsa amb els mitjans de comunicació. Preguntat per la valoració dels dirigents de la Unió Europea (UE) sobre l’eventual sortida de Catalunya de la UE, ha respost que aquestes són opinions personals  de líders que “són el passat” i que no responen a cap posicionament oficial de cap institució europea.

També ha respost a la pregunta que si creia que els dirigents del sector crític del PSC acabaran integrant-se a Nova Esquerra Catalana: “Espero que molts ciutadans que se senten socialistes donin suport amb el seu vot a una coalició que incorpora explícitament un referent del socialisme catalanista”.

Foto portada: Un moment de l’acte a la plaça de l’Imperial. Autor: David B.