Foto portada: assemblea de la Crida per Sabadell. Autor: Lluis Brunet / cedida.

Es multipliquen els contactes a 24 hores de constituir el nou Ajuntament

  • La Crida i ERC aproven entrar al govern; Unitat pel Canvi en quedarà fora si no hi ha canvis.

  • Manquen dos vots per garantir la investidura: es busquen especialment en Guanyem.

Últimes 24 hores de negociacions per salvar la investidura d’un alcalde de canvi a Sabadell, i configurar un executiu municipal. Les assemblees d’aquest dijous han deixat una novetat: Unitat pel Canvi aprova la investidura però també quedar fora del govern municipal. Per la seva part, tant ERC com la Crida han aprovat entrar-hi.

L’assemblea d’Unitat pel Canvi, celebrada a Can Rull, ha presentat la principal novetat: la segona formació més votada el 24 de maig donarà els seus vots per a la investidura però es planteja quedar fora del govern. Una hipòtesi molt probable hores d’ara. L’entrada del consistori a l’Associació de Municipis per la Independència sense consulta prèvia a la ciutadania ha provocat malestar als membres de l’assemblea, que han aprovat l’acord, però supeditant-lo a un canvi de posició d’ERC, permetent fer una consulta a la ciutadania. Aquest canvi no s’ha produït en l’última reunió tripartita, gairebé a la mitjanit, i per tant hores d’ara el més probable és que Unitat pel Canvi quedi fora del govern. Sí està garantit el seu suport a la investidura.

Crida i ERC aproven entrar

La Crida per Sabadell ha ratificat de forma majoritària entrar a l’executiu. Més de 150 persones han participat a l’assemblea, i asseguren que entraran al govern per “transformar Sabadell en els propers quatre anys”. El portaveu Maties Serracant assegura que “el nou govern permetrà el desplegament d’una estratègia de participació real” mentre que la regidora electa Glòria Rubio afegeix que “s’obre la possibilitat d’un nou govern de ruptura que desenvolupi un programa ambiciós”. Per la seva banda, Esquerra Republicana també ha aprovat l’acord.

Delegacions de les tres formacions s’han reunit després. Si el govern queda configurat finalment amb Esquerra Republicana i la Crida per Sabadell (vuit regidors; la majoria absoluta són 14), hi haurà alcaldia rotatòria entre Juli Fernàndez i Maties Serracant. Començarà el republicà, qui serà investit alcalde aquest dissabte si s’aconsegueixen els dos vots que manquen.

La investidura: negociacions especialment amb Guanyem

Durant tot el dijous, hi ha hagut negociacions per desencallar la investidura. Es tenen dotze vots garantits, com dijous al migdia es va presentar: Unitat pel Canvi (quedi fora del govern o no), ERC i la Crida. En falten dos. Es busquen entre els quatre de CiU i els dos de Guanyem. En tots dos casos, si la situació no canvia en les darreres hores, es volen els suports a la investidura però sense entrar al govern. Els contactes han estat especialment intensos amb la formació liderada per Marisol Martínez. Sembla difícil un canvi de posicionalment de CiU, que aquest divendres farà públic el seu enfoc respecte el ple de demà.

Foto portada: assemblea de la Crida per Sabadell. Autor: Lluis Brunet / cedida.

One Comment