Joan Josep Nuet, nou home fort d'EUiA

EUiA renova la direcció amb el vallesà Nuet com a home fort

  • Joan Josep Nuet, de Montcada i Reixac, nou secretari general amb el 85 per cent dels vots.

  • El diputat ressalta “l’èxit” de la coalició amb ICV però assegura que se’ls ha quedat petita.

La formació Esquerra Unida i Alternativa ha celebrat aquest cap de setmana la seva sisena Assemblea Nacional a Fira Sabadell. El diputat al Congrès Joan Josep Nuet és el nou secretari general, substituint Jordi Miralles, que portava 12 anys dirigint el partit. En el seu primer discurs, Nuet ha assenyalat que la coalició amb Iniciativa per Catalunya Verds se’ls ha quedat petita. En quant a les mesures, ha demanat que es posin els bancs intervinguts al servei de la ciutadania, s’afini amb el frau fiscal i s’aposti per un pacte social.

Més de 600 persones han assistit a la clausura de la sisena Assemblea Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa a Sabadell. Entre ells, representants del Partit dels Socialistes, Esquerra Republicana, la CUP o els socis d’EUiA, Iniciativa per Catalunya Verds. L’eurodiputat Willy Meyer també hi ha assistit, així com representants de moviments com Dempeus per la Sanitat Pública, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el partit grec Syriza o representants del Partit de l’Esquerra Europea.

Assamblea Nacional Esquerra Unida i Alternativa
Clausura de l'Assemblea d'EUiA a Sabadell. Foto: J.d.A

El congrès ha suposat la renovación en la direcció d’EUiA. El diputat al Parlament Jordi Miralles dóna un pas enrere després de dotze anys i deixa pas al diputat al Congrès Joan Josep Nuet, que ha estat elegit pel 85 per cent dels vots del Consell Nacional. Tot i que nascut a Reus, Nuet és de Montcada i Reixac i ha estat president comarcal d’EUiA i també senador.

Nuet demana la dimissió de Felip Puig

En el seu primer discurs, ha demanat la dimissió del conseller d’Interior, Felip Puig, per la “repressió” a alguns activistes arran de la vaga del 29 de març passat. Ha assenyalat que CiU i el PP volen canviar el model de societat i que “perilla el dret a la salut i a la educació”. Nuet vol que es posi l’estoc d’habitatge de les entitats financeres intervingudes al servei de la societat, que és lluita contra el frau fiscal perquè “mai hi ha hagut tanta riquesa però tan poc distribuïda” i ha assenyalat que sense un pacte social “el pacte fiscal de la dreta no és el nostre”.

En relació als socis de coalició, Iniciativa per Catalunya Verds, Nuet ha dit que la coalició s’ha quedat petita perquè cal ampliar l’espai d’esquerres i bastir una alternativa. En aquest sentit, l’Assamblea mira com a referents el Front de Gauche francès o Syriza a Grècia, que han aconseguit ampliar els suports de l’esquerra alternativa.

Cayo Lara recorda Farrès, el primer a dir “no” a la corrupció

El coordinador general d’Izquierda Unida, Cayo Lara, ha assegurat que cal bastir una alternativa per acabar amb el bipartidisme, a qui responsabilitza del que passa, per exemple, a Grècia.

Assamblea Nacional Esquerra Unida i Alternativa
El coordinador general d'IU, Cayo Lara. Foto: J.d.A

En el seu discurs ha dit que “no es pot venir a Sabadell i no recordar Antoni Farrés. el primer que va dir ‘no’ a la corrupció urbanística ja per l’any 1996”. Lara ha criticat els pactes entre el PP i el PSOE per canviar la Constitució o per tancar la porta a una llei electoral més proporcional. Ha reivindicat una banca pública “perquè si nosaltres posem els diners les cases que tenen són nostres” i ha lamentat que “la dreta vol acabar amb tot, van a per totes i per decret”.

Herrera vol que els culpables de la crisi vagin als tribunals

Per la seva part, el secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha assegurat que la salut de la coalició amb EUiA és bona. S’ha mostrat a favor de portar els responsables de la crisi als tribunals “perquè responguin dels seus crims”.

Assamblea Nacional Esquerra Unida i Alternativa
Un moment de la intervenció de Joan Herrera, d'IC. Foto: J.d.A

La portaveu de la PAH, Ada Colau, una representant de Syriza i altres moviments socials també han pres la paraula a l’Assemblea, que ha acabat amb el Cant dels Segadors i de forma espontània la Internacional, entonada per centenars de persones, algunes amb el puny tancat a l’aire.

Podeu trobar més fotos de l’Assemblea celebrada a Sabadell a l’àlbum ‘Assemblea Nacional EUiA a Sabadell’ de Flickr.

Comments are closed.