Foto portada: a l'esquerra, Edu Navarro. A la dreta, Joan Mena. Autor: David B.

EUiA tindrà nova direcció a Sabadell al maig

Assemblea local d’Esquerra Unida i Alternativa. Durant la primavera, en principi al maig, es formarà la nova direcció política d’EUiA a Sabadell, a través d’una conferencia política. La formació d’esquerres, coordinada ara per una comissió de transició, buscarà així sortida a la greu crisi interna iniciada amb les primàries i que va comportar l’expulsió de part de la militància.

EUiA, que a nivell municipal s’inclou dins d’Unitat pel Canvi, buscarà una sortida a la crisi interna viscuda l’any vinent. A partir de maig, hi haurà una nova direcció local. Ara per ara, la formació és coordinada per una comissió de transició on la cara més visible és l’exregidor i ara diputat al Congrés, Joan Mena, qui avança que no aspira a liderar EUiA a Sabadell.

La comissió de transició va prendre les regnes d’EUiA a Sabadell després de l’escalada de tensió entre dos sectors. Per un costat, el liderat per Marisol Martínez, que va acabar marxant o sent expulsat del partit, i va crear la plataforma Guanyem Sabadell. Per altra banda, el sector oficial, liderat per l’ara regidor Edu Navarro, amb el suport el coordinador nacional Joan Josep Nuet. Mesos després, però, tant uns com altres comparteixen govern a Sabadell. Navarro és un dels quatre regidors d’UpC i Martínez va culminar amb èxit la seva aposta per Guanyem, obtenint dues actes al ple fins l’any 2019.

Mena: “el Partit Socialista ha triat”

L’assemblea d’aquest dissabte ha analitzat la situació política. Mena, diputat d’En comú Podem a Madrid, espera que Pedro Sánchez (PSOE) no sigui investit aquesta setmana com a president del govern:

Lamentem que el Partit Socialista una vegada més quan ha de decidir pactar amb l’esquerra o pactar amb la dreta sempre acaba decidint-se per la dreta. Esperem que la investidura no fructifiqui i a partir del 6 de març es vegi obligat a seure a la taula de negociació de les esquerres per negociar un govern de coalició i solucionar els problemes que tenen els treballadors”, ha assegurat.

D’altra banda, Mena ha valorat positivament els nous pressupostos municipals, presentats aquest divendres per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC).

Foto portada: a l’esquerra, Edu Navarro. A la dreta, Joan Mena. Autor: David B.

Comments are closed.