Farrés, a l’executiva de la Federació de Municipis de Catalunya

La nova alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC) forma part de la nova comissió executiva de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). L’assemblea del club municipalista ha aprovat que la seva nova presidenta sigui l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, la republicana Olga Arnau. És el primer cop que el PSC perd la presidència de la FMC. No està de més recordar que l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, en va ser president durant prop d’una dècada fins la seva imputació al cas Mercuri i la dimissió com alcalde. 

L’Assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ha aprovat que la presidència de l’entitat passi a mans d’ERC, després que l’alcalde de Pineda de Mar, el socialista Xavier Amor, l’hagi encapçalat des del 2013, quan va cessar Bustos arran de la seva dimissió com alcalde de Sabadell el mes de febrer.

La FMC presidida ara per una alcaldessa d’ERC

Així, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha estat escollida a la 30a assemblea celebrada aquest divendres. L’Assemblea de l’FMC també ha aprovat una resolució sobre la unificació del municipalisme, en la que s’acorda treballar per elaborar una proposta d’unificació de les entitats municipalistes i constituir una taula paritària entre l’FMC i l’Associació Catalana de Municipis que iniciï els treballs per fer possible aquesta unificació durant el present mandat municipal.




Les vicepresidències de l’FMC recauen en Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega; Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera; David Bote, alcalde de Mataró; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat. Amb aquesta composició es manté l’esperit plural d’aquesta entitat.

Farrés, l’alcaldessa de Sant Cugat i la de Montcada, a l’executiva

Completen el Comitè Executiu de l’FMC, a més dels ja citats, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, l’alcaldessa de Montcada i Reixac; Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat; Francesc Alemany, alcalde de Palafolls; Narcís Fajula, alcalde de Sarrià de Ter; Josep Bigorra, alcalde de Vilaplana; Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Adam Tomàs, alcalde d’Amposta; Núria Pérez, alcaldessa de Pardines; Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona; Carles Luz, alcalde de Gandesa; Lluís Guinó, alcalde de Besalú; Sergi Vallès, president de la Mancomunitat del Penedès; Lourdes Aluja, alcaldessa del Pradell de la Teixeta; Natàlia Figueras, alcaldessa de Maçanet de la Selva; Albert Corberó, alcalde de Súria; Dolors Carreras, alcaldessa de Cunit; Josep López, alcalde d’Ullà; Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí; i Ignasi Simon, alcalde de Lliça d’Amunt.

En aquesta assemblea també s’ha ratificat el pressupost de l’entitat corresponent a l’exercici 2019, s’han ratificat els comptes anuals corresponents a l’exercici econòmic de 2018 i la Memòria d’activitats i de gestió de l’entitat corresponent a l’any 2018.

Foto portada: Farrés, durant un ple recent. Autor: David B. 

Comments are closed.