Farrés fa balanç dels seus 100 dies: “on hi havia desgovern hi ha govern”

Balanç positiu de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, dels seus primers 100 dies com a alcaldessa. Molta a feina a fer per davant en neteja viària, seguretat i manteniment de carrers. “No seria honest fer un balanç excessivament triomfalista però hem fet algunes passes”, ha sostingut aquest matí.  

Acompanyada de gairebé tot el seu govern a sala de premsa de l’Ajuntament, però protagonisme únic per a l’alcaldessa. Farrés assegura que on abans hi havia “desgovern ara hi ha govern” i on hi havia un executiu que no responia ara n’hi ha un que “escolta i respon”. En aquesta línia posa sobre la taula les 276 reunions en tres mesos amb entitats i ciutadans o el 85 per cent de resposta a les consultes sobre l’estat de l’espai públic.




Farrés manté que Sabadell ha de liderar la comarca i vol un govern sense tenir por a prendre decisions. En aquesta línia col·loca la compra per 3,8 milions de l’aparcament del Passeig Manresa, aturada des de fa anys en una operació triangular entre l’Ajuntament, la Generalitat i l’empresa FGC. Una compra amb un pla d’usos clar, al contrari del que tenien les adquisicions del quatripartit a la nau Sallarés Deu, a Gràcia, o l’Artextil, a Covadonga. “Comprar la Sallarés Déu sense tenir pla d’usos va ser, com a poc, temerari”, diu.

Portal Sud

També s’ha desllorigat, segons l’alcaldessa, una operació llarga en el temps. El Portal Sud, la connexió entre la C-58 i la Gran Via per l’Aeroport, que ha de permetre potenciar també aquesta instal·lació, prioritat de Farrés. L’alcadessa assegura que s’ha arribat a un acord amb AENA per compensar superfície i desbloquejar el Portal Sud, aprovat inicialment al ple abans de la seva arribada a l’alcaldia i a expenses de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. Farrés vol reconvertir l’Aeroport en un pool formatiu.

Ronda Nord

Pel que fa a la Ronda Nord, Farrés insisteix que cal connectar la B-40 (Quart Cinturó) entre Terrassa i Sabadell per desbloquejar també la Ronda Nord, que passarà per Sabadell soterrada per l’avinguda de les Palmeres, amb una nova rotonda abans de creuar el riu Ripoll i sense necessitat de fer cap nou viaducte per sobre del riu, ja que passaria pel pont de la carretera de Castellar. “El traçat no és especialment complicat i preservaríem el torrent de Colobrers”, diu Farrés.

Crida a les empreses

Farrés també ha posat en valor les 30 reunions amb empreses i ha fet una crida a invertir a Sabadell.

“No volem ser una ciutat dormitori i volem empreses que arrisquin, inverteixin i generin llocs de treball a la ciutat”, diu. “Hi havia empreses que no trobaven interlocutor a l’administració”, ha lamentat.

Així mateix, manté que entre maig i juliol el termini per donar una llicència s’ha reduït de set mesos a 4,5 mesos.

Govern sòlid 

En relació amb l’actual govern, format per 10 regidors del PSC i una regidora de Podemos, a tres de la majoria absoluta, Farrés parla de govern “sòlid i honest, femení i feminista”.

Foto portada: Farrés, al darrer ple. Autor: David B. 

Comments are closed.