Farrés ofereix “compartir els èxits” en el seu primer discurs al tret d’inici de la Festa Major

  • Farrés destaca el talent fora del Govern i a les entitats i es compromet a assumir els fracassos.
  • Recepció a l’Estruch més a prop dels actes del quatripartit que de l’era Bustos. 

Mà estesa de la nova alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, a la resta de formacions polítiques i a les entitats de Sabadell per traçar plegats el futur de la ciutat. En el seu primer discurs en la recepció de la Festa Major, Farrés ha assegurat que “l’única manera de veritat de tenir un futur fort per Sabadell és que tothom doni el que té de millor de si mateix i que no ens faci por fer-ho plegats”. 

Tradicionalment el discurs de la recepció de la Festa Major dona el tret de sortida no només a la festa sinó també al curs polític. En aquest cas, a més, era el primer per a Marta Farrés, qui encara no fa tres mesos ha assumit el nou càrrec. La càrrega de profunditat del discurs ha estat en obrir la mà a la col·laboració. Cooperació amb la resta de formacions polítiques: “hi ha talent entre els que estem al Govern i també entre els que no hi són”. I cap a fora de l’Ajuntament: ciutadania, entitats… de fet es compromet durant aquest quatre anys a anar “obrint marcs” per fer que el talent “no es perdi”.

“Voldria que tinguem molts èxits compartits, perquè l’única manera de veritat de tenir un futur fot per a Sabadell és que tothom doni el que té de millor de si mateix i que no ens faci por fer-ho plegats. […] No seran els meus èxits si no els de tots nosaltres […] Us ofereixo compartir els èxits. Jo no tinc por d’assumir les errades quan n’hi hagi, però donem-nos l’oportunitat de prendre decisions en algunes coses que ja tenim clares de cara al futur”, ha assegurat.

Entre aquestes projectes es compten dos compromisos electorals del PSC: el trasllat de la comissaria de Policia Municipal al nord, el trasllat de l’Escola Municipal de Música i Conservatori a l’Eix Macià en un nou edifici. I dues inversions que sonen del darrer mandat: una nova escola bressol (en principi ha d’anar a la Concòrdia) i un pavelló d’esports als Merinals. L’alcaldessa aposta per invertit a tota la ciutat “per no tenir un Sabadell a diferents velocitats”. Així mateix, ha reiterat que cal “tenir cura de les petites coses del dia a dia” i entomar reptes com “l’ecologisme, el feminisme i la creació de llocs de treball”.

Festa Major “feminista”

Entrant a la Festa Major, l’alcaldessa l’ha definit com a “d’accent feminista”, tant per la cap de cartell, Bebe, com per la pregonera Mirna Lacambra, i espera que més cívica i segura, sense agressions sexuals. “Només sí és sí”, ha reiterat, sent aplaudida pels més de 200 assistents a l’acte, que s’ha celebrat a l’Estruch, aprofitant el seu 25è aniversari. Els assistents han pogut acostar-se a les instal·lacions, i veure els assajos.

Representants de les entitats i dels partits han assistit a la recepció, que ha comptat amb els diputats sabadellencs al Congrés Paco Aranda (PSC) i de Ciutadans al Parlament Joan García i Laura Vílchez entre els assistents. També el diputat socialista Pol Gibert, que és tinent d’alcaldessa. Hi ha assistit el delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez (ERC), també regidor al ple. Els tres edils de la Crida han portat samarretes reclamant amb el missatge ‘Llibertat presos polítics’. Durant el discurs de Farrés, s’han vist també pancartes demanant la llibertat dels presos per part d’alguns ciutadans que es concentren cada dia de 12 a 1 del migdia a la plaça Sant Roc.

Ni rastre de la litúrgia bustista

En quant a la litúrgia, l’acte d’inici de la Festa Major ha estat més proper a les trobades al carrer del quatripartit que a les recepcions a la Bassa de l’era Bustos. Ni rastre de besamans, entrada lliure per tothom i auster pica-pica. Res més enllà de fruits secs, olives i patates.

Foto portada: Farrés, acompanyada dels portaveus dels Grups Municipals. Autor: David B.

Comments are closed.