Marta Farrés sortint de reunió Taulí. Autor: David B.

Farrés: “agrairia al Govern que parli amb els ajuntaments abans d’aprovar les mesures”

  • “Les reunions són merament informatives, ens passen dades però sabem les decisions per la premsa”. 
  • “Vam reunir-nos per parlar del tancament dels restaurants tres dies després d’aprovar-se”. 

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, reclama al govern català tenir la informació sobre les mesures aprovades per contenir la pandèmia amb major antelació. “Sé que és difícil però agrairíem poden parlar abans perquè al cap i a la fi som nosaltres qui també les hem d’acabar aplicant”, assegura. Farrés creu que l’executiu català hauria d’afavorir que totes les administracions puguin remar en la mateixa direcció. “Vam tenir la reunió sobre el tancament dels bars i restaurants tres dies després d’aprovar-se”, lamenta.

No obstant, l’alcaldessa sosté que “remarem sempre en la mateixa direcció i a diferència d’altres llocs [Comunitat de Madrid] no ens llençarem els plats pel cap” però demana “poder parlar abans” d’aprovar-se les mesures. “Hem fet reunions però tot sovint són merament informatives i després sabem les decisions per la premsa”, lamenta, tot reconeixent que la situació és volàtil i complexa, canvia tot sovint i el govern ha d’aprovar mesures.

Les seves declaracions arriben després que alguns alcaldes catalans mostrin en públic el seu descontent amb la relació que està imposant sobretot el Govern amb les alcaldies. Així es posicionava aquest mateix diumenge l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, al saber de l’estat d’alarma i el toc de queda.

En una línia similar, es pronunciava l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, de la CUP.

Malgrat tot, Farrés avança que “remarem tots en la mateixa direcció”. En una línia complementària, manté que “la gran majoria de la ciutadania està complint, i ho hem de dir. No es diu prou. Sempre hi ha un percentatge de gent que no compleix. Però hem de dir que la majoria sí està complint i reincidir en la idea que d’aquesta segurament només ens en sortirem si tots fem el que toca i tenim responsabilitat”.

Foto portada: Farrés, en una imatge d’arxiu. 

Comments are closed.