Foto portada: l'alcalde de Sabadell, Juli Fernandez, aquest matí a la plaça Sant Roc. Autor: J.d.A.

Fernàndez, contra el Síndic: “no és responsable posar en el focus un barri perquè se’l pot estigmatitzar”

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, manté que “no és responsable posar en el focus mediàtic un barri per estigmatitzar-lo”, en referència a l’informe obert pel Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, sobre la inseguretat i incivisme al barri de Can Puiggener.

Fernàndez ha sortit al pas de les declaracions de l’Oficina del Síndic de Greuges de Catalunya, que va fer públic dimarts que obria investigació sobre el barri de Can Puiggener (més info: ‘El Síndic de Greuges, preocupat per Can Puiggener‘).

Tothom ha de tenir responsabilitat en els actes que fa”, diu Fernàndez, qui tem una certa estigma per un barri “de gent treballadora” que, com altres zones de Sabadell, té problemes. “Cal millorar la neteja amb més control a l’empresa concessionària. A Can Puiggener hi ha més freqüència de pas que a altres barris de la ciutat”.

Així ha assegurat que la ciutat en general ha patit “desinversió” en l’espai públic. La partida de manteniments l’any 2015 era de 50.000 euros. Aquest any és de 650.000 euros. L’any vinent serà de 1,3 milions. L’alcalde manté que s’està actuant al barri, tot reconeixent-ne els problemes, però considera poc responsable al Síndic. “Col·laborarem amb el Síndic com fins ara però sorprèn que un mes després de respondre’l ara faci públic que obre una actuació”, ha finalitzat l’alcalde.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Juli Fernandez, aquest matí a la plaça Sant Roc. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.