Foto portada: Juli Fernàndez, al despatx de l'alcalde. Autor: David B.

Fernàndez demana que la fi de les derivacions suposi més activitat pel Taulí

Confirmació oficial de l’avançat pels mitjans de comunicació fa setmanes: s’acaben les derivacions del Taulí a la Clínica del Vallès. La Generalitat expulsarà els centres privats amb ànim de lucre de la xarxa pública. El fet afecta la Clínica del Vallès i l’Hospital General.

Aprofitant la fi de les derivacions, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha demanat públicament que les derivacions sigui absorbides per la Corporació Sanitària Parc Taulí. Un fet que suposarà més activitat contractada, reobrir quiròfans i llits o contractar nou personal:

Aquesta aturada de les derivacions ha de suposar l’absorció de l’activitat per part del Taulí, que haurà d’anar acompanyada de la dotació pressupostària corresponent per poder oferir un servei amb qualitat”.

Fernàndez manté que el govern de la ciutat considera prioritari acabar les llistes d’espera, el col·lapse d’urgències o les condicions laborals.   L’alcalde de Sabadell i el conseller de Salut, Toni Comín (Junts pel Sí) han conversat per telèfon i s’han emplaçat a una reunió futura.

Val a dir que la Corporació Sanitària Parc Taulí està dirigida pel seu Consell de Govern. L’Ajuntament ostenta la vicepresidència, i té dos membres. La UAB en té un i la Generalitat sis.

Suport municipal a la plantilla

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, i el regidor de Salut, Ramon Vidal (UpC), han estat aquest divendres al matí acompanyant els membres de la plantilla que es concentren cada matí per demanar que se’ls paguin els diners que l’empresa el deu, corresponents a les pagues extra de 2012, 2013 i 2014. “Els agents socials com la FAV, PATT, el comitè d’empresa del Taulí ens trobaran al seu costat per millorar les condicions laborals”, ha assegurat Vidal.

Esquerra treu pit

Per la seva part, Esquerra Republicana s’ha felicitat, mitjançant un comunicat, que s’acabin les derivacions a la Clínica del Vallès i l’HGC (del grup Quironsalud). El president de la secció local d’ERC, Pere Farrés, destaca el treball realitzat per l’alcalde Fernàndez i del regidor d’Acció (i durant uns mesos, de Salut), Gabriel Fernàndez. “Estem encantats que el nou conseller hagi decidit canviar la tendència del departament de Salut i esperem que aquests canvis siguin l’inici per acabar amb el dèficit sanitari que patim”, diu Farrés.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, al seu despatx. Autor: David B.

One Comment