Fernández Díaz insisteix: les discussions entre famílies a Catalunya pel procés sobiranista “són una realitat”

  • El ministre Jorge Fernández Díaz creu que la independència va “contra els signes dels temps”.

  • Avança que es donarà més seguretat jurídica a l’actuació policial a Ceuta i Melilla.

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz (PP), ha estat aquest dissabte a Sabadell, donant suport a la campanya que el Partit Popular està fent a diversos barris de la ciutat. També s’ha reunit amb la germandat rociera Virgen de Gracia, al barri de Can Puiggener. Fernández Díaz insisteix en mantenir que el debat sobiranista està tensionants les famílies catalanes, com ja va dir al Nadal.

El ministre de l’Interior manté que “no tinc cap mena de dubte i els testimonis que rebo van en aquesta línia”, en referència a que el debat sobiranista està crispant la convivència a Catalunya. “Són una realitat” les discussions entre famílies, veïns i companys de feina, sosté el ministre, que ha atès la premsa a l’Eix Macià enmig d’algunes protestes dels Iaioflautes de Sabadell, que s’han concentrat contra la visita de Fernández Díaz. El ministre mostra la seva “solidaritat” amb el primer sectretari socialista, Pere Navarro, qui va ser agredit diumenge passat a Terrassa. “Vaig parlar amb Navarro per solidaritzar-m’hi i alhora li vaig explicar el que jo vaig viure i que potser m’havia callat per prudència”, ha continuat el ministre de l’Interior, tot recordant que també va ser víctima d’insults fa uns dies a la sortida d’un restaurant de Barcelona.

Fernández creu que l’independentisme ha engegat un camí sense sortida “que va contra els signes dels temps”.  “No es pot triar entre el pare o la mare, que és el que significa escollir entre Catalunya i Espanya”, finalitza.

Blindarà les actuacions policials a Ceuta i Melilla

D’altra banda, el ministre ha defensat l’actuació de les forces de seguretat a la frontera de Ceuta i Melilla. Assegura que els agents van usar fa uns dies extintors perquè els immigrants van llançar peces de roba cremant a la Guàrdia Civil i ha avançat que blindarà jurídicament les actuacions policials. Demana més compromís de la Unió Europea: “la solució passa perquè la Unió Europea s’impliqui més a lluitar contra les màfies i a controlar les fronteres en aquest cas de Ceuta i Melilla que, per ser una frontera exterior d’Europa, són frontera de la  Unió Europea, perquè nosaltres sols no som responsables de les desigualtats i nosaltres sols no podem ni hem de fer frontar al problema”.

Foto portada: Fernández Díaz, atenent la premsa a l’Eix Macià. Autor: cedida.

2 Comments