Foto portada: el portaveu de CiU, Carles Rossinyol. Autor: David B.

Fernàndez (ERC) carrega contra Rossinyol (CiU): “són passat”

Les relacions entre Esquerra i CiU, mai del tot bones a Sabadell, segueixen aigualint-se. El portaveu d’Esquerra i exalcalde, Juli Fernàndez, ha acusat aquest divendres al grup municipal convergent de ser “passat” tot esperant canvis al PDeCat per fer “altres coses”.

El grup municipal de CiU és el més veterà del ple i tres dels quatre regidors ho són des de fa una dècada. Almenys el cap de llista, Carles Rossinyol, ja ha anunciat que no seguirà a la política municipal l’any 2019. Les relacions amb l’exalcalde, Juli Fernàndez, han estat molt tibants des de les eleccions municipals de 2015, quan el republicà va fer el sorpasso a CiU, i va alçar-se com alcalde amb els suports d’altres grups d’esquerres.

El  portaveu d'ERC i exalcalde Juli Fernàndez, en una imatge d'arxiu. Autor: David B
El portaveu d’ERC i exalcalde Juli Fernàndez, en una imatge d’arxiu. Autor: David B

Des d’ençà, el portaveu convergent, Carles Rossinyol, és un dels principals opositors al quatripartit. I la manca de sintonia personal entre Rossinyol i Fernàndez és vox populi, malgrat la coincidència en aspectes supramunicipals. Aquest divendres Rossinyol ha criticat la manca de negociació del govern a l’hora d’aprovar les ordenances fiscals, que no ha estimat les al·legacions.

Han desestimat el 99,99 per cent de les al·legacions”, ha precisat durant el debat el socialista Josep Ayuso, a la vegada que Rossinyol ha recordat que “només n’han tingut en compte una perquè s’havien equivocat en el redactat i nosaltres els hi vam fer veure”.

A la rèplica, Fernàndez ha etzibat a Rossinyol que “aigua passada no mou molí”, com ja ha fet anteriorment, per acabar en la contrarèplica assegurant que “vostès són passat; quan hi hagi present i futur, farem altres coses”. Fernàndez ha acusat als posconvergents de no tenir proactivitat política i limitar-se a criticar les decisions del govern “sense voler incidir en la política local ni en la millora de les condicions de vida dels nostres ciutadans”.

CiU, contra les ordenances fiscals

CiU ha estat l’únic grup municipal que ha votat contra les ordenances fiscals pel 2018. La resta de grups opositors (PSC i Ciutadans, el regidor popular estava absent), s’han abstingut.

Foto portada: Rossinyol, aquest divendres. Autor: David B. 

Comments are closed.