Fernàndez (ERC): “el govern no rectifica, no té en compte les ordenances, no és bo”

Esquerra Republicana de Sabadell ha fet públiques aquest divendres, dues mocions que presentaran al ple de la setmana vinent. La primera vol denunciar la decisió que va prendre l’actual Consistori de limitar l’entrada gratuïta a les piscines durant alguns dies de la passada onada de calor. La segona moció instarà al govern municipal a que es posicioni envers el dictamen emès per un grup de les Nacions Unides, que considera injust l’empresonament preventiu dels dirigents independentistes. 

El grup municipal d’Esquerra Republicana ja s’està mobilitzant des de l’oposició. Els republicans han fet públiques, a una setmana de la celebració del primer ple ordinari del mandat socialista, les dues mocions que tenen previstes presentar.

La primera té com objectiu denunciar la decisió que va prendre alcaldia de limitar, a partir del tercer dia de la passada onada de calor, l’entrada gratuïta a la piscina municipal. L’entrada gratuïta es va reservar per a les persones majors de 75 anys, les dones embarassades i als discapacitats. El govern va justificar la decisió amb les recomanacions de la Generalitat, però ERC denuncia que eren només això: recomanacions.

“El govern no va complir l’ordenança municipal el dia 29 de juny, i va limitar l’accés de les persones a la piscina municipal. Com a força política, no podem tolerar aquest fet”, ha denunciat el regidor d’Esquerra, Raul Garcia Barroso.

La segona moció que presentaran serà de forma conjunta amb Junts per Sabadell i la Crida per Sabadell. Després que el passat 4 de juliol el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides (ONU) demanés en un informe “l’alliberament immediat” dels polítics independentistes empresonats, els tres grups municipals instaran l’Ajuntament a que es posicioni a favor d’aquest informe.

Esquerra ha argumentat que Sabadell és una ciutat important de l’estat espanyol i que és adient que digui la seva. A més, segons les dades de la regidora Èlia Soriano, “cal donar veu al 54 per cent de la població que ha parlat” (la suma del percentatge de vot el 26-M dels quatre partits independentistes més Podemos, Sabadell en Comú, 100 per Sabadell i Ara). Són els partits, diu Fernàndez, que “estan a favor de l’alliberament dels presos independentistes”. En general, el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha conclòs que el nou equip de govern “no és bo”.

“El govern comença malament. No rectifiquen, no tenen en compte les ordenances. No és bo”, denuncia el portaveu.

Per això, el grup demanarà al govern que “no es torni a produir una situació com aquesta”, fent referència a la limitació de l’entrada gratuita a les piscines.

Com es posiciona ERC sobre la residència? 

Fa poques hores aquest digital va publicar una notícia que assegurava que l’actual Consistori havia donat “carpetada a la via empresa per l’anterior govern per tenir la residència pública del sud“. El pacte, que va ser molt criticat pel grup socialista, suposava que la residència fos gestionada pel govern municipal, quan era competència de la Generalitat.

Gabriel Fernàndez ha culpat l’estat espanyol, que “incompleix la llei de la dependència” i ha assegurat que no atorga els recursos pertinents a la Generalitat de Catalunya. Per tant, Fernàndez s’ha compromès a públicament a que “si el cap de partit del grup de l’alcaldessa”, és a dir, Pedro Sánchez, “compleix”, ell mateix acompanyarà a Farrés “on faci falta, per exigir a la Generalitat que posi els recursos necessaris”. Però el portaveu sospita que això no serà així, i conclou que la via que es va engegar durant l’anterior mandat és la més factible.

Foto portada: Elia Soriano, Gabriel Fernàndez i Raul Garcia Barroso. Autor: David B.

Comments are closed.