Fernàndez no compareixerà al Parlament per explicar com fa compatibles els seus dos càrrecs públics

  • Els partits independentistes s’oposen al Parlament a que Fernàndez doni explicacions pel seu doble càrrec a la cambra.
  • El portaveu municipal de Ciutadans ha lamentat “la falta de transparència” dels partits separatistes.

La comissió d’Afers Institucionals del Parlament, celebrada aquest dimecres, ha rebutjat que el tinent d’alcalde Juli Fernàndez comparegui per donar explicacions del seus dos càrrecs públics. Els representants d’Esquerra, partit de Fernàndez, Junts per Catalunya i la CUP han votat en contra. El Partit Popular no ha comparegut a la sessió i En Comú Podem s’ha abstingut; així doncs, els únics que han votat ha favor han estat Cs i el PSC.

El portaveu de la formació taronja, Adrián Hernández, no només ha titllat a Fernàndez de “no complir la seva paraula”, sinó que també ha denunciat “que amaga informació perquè no es pugui demostrar que la seva falta de dedicació a Sabadell està afectant la ciutat i perjudicant els ciutadans i a les empreses locals”.

Hernández sosté que, aquest juliol, Fernàndez va dirigir una carta al Grup Parlamentari de Cs on “es posava a la seva disposició per abordar els reptes compartits”. Dos mesos després, el Grup Parlamentari de Cs va demanar que Fernàndez donés explicacions sobre “quines són exactament les seves funcions com a delegat de la Generalitat de Barcelona” i, a més, va qüestionar si “aquesta activitat li permetia desenvolupar les seves tasques a l’Ajuntament sense perjudicar els interessos de la ciutat”. Aquest dimecres, el mateix regidor ha retret a Fernàndez “que s’ha amagat darrere de les sigles del seu partit per no donar explicacions, incomplint les seves pròpies paraules, en un acte de covardia política”.

Des del passat estiu, Juli Fernàndez és delegat del govern de la Generalitat a Barcelona i segon tinent d’alcalde de l’ajuntament de Sabadell. A més, gestiona directament les àrees d’Urbanisme i Economia.

Foto portada: Fernàndez, en una roda de premsa. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.