Forcadell al Suprem: “estic jutjada per la meva trajectòria política i no pels fets”

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha criticat que li demanin 17 anys de presó per rebel·lió mentre que els seus companys de Mesa estan processats per desobediència, i ha dit que va actuar sempre en els mateixos termes que ells. Per això, creu que se l’acusa per “ser qui és”. “Estic jutjada per la meva trajectòria política i no pels fets, però espero que aquesta situació es repararà”, ha dit al tribunal en la seva última intervenció. Forcadell també ha criticat durament la fiscalia per voler-la “situar” en els fets i connectar-la amb el Govern. “Ha fet un esforç extraordinari per incriminar-me”, ha lamentat.

Segons Forcadell, han volgut “visibilitzar-la” durant el judici, però sense tenir “proves” per a fer-ho. En l’al·legat final, ha defensat la inviolabilitat parlamentària. “L’invoco, perquè és la base de la llibertat per parlar de tot i la base de la separació de poders, ho continuaré defensat”, ha subratllat.

“Avui després de 447 dies de presó injusta i després de quatre mesos de judici en que hem vist totes les proves i hem escoltat els testimonis resulta totalment incomprensible que estigui acusada per rebel·lió”, ha lamentat Forcadell davant del tribunal. L’expresidenta ha lamentat que sembla que quatre mesos de judici “no han servit per a res”.

I ha defensat que la seva actuació no es diferencia de la que va fer la resta dels membres de la Mesa. “Tal com han demostrat les proves documentals i testificals, la meva conducta ha estat la mateixa que els meus companys de mesa, no existeix cap declaració, cap fet, que difereixi de la dels meus companys, tant dins com fora de la mesa”, ha remarcat.

També ha volgut aprofitar per desmentir l’acusació de la fiscalia, que diu que “es va negar” a anar a una reunió el 28 de setembre convocada per Trapero. “És fals, em vaig assabentar de la reunió en aquesta sala”, ha manifesta Forcadell, que assegura que prova que no estava “connectada” amb el Govern és que ningú la va convocar.




“Espero que tinguin en compte aquestes circumstàncies i jutgin els fets comprovats i no les falses especulacions que obvien la realitat, hi ha molta gent que està convençuda que soc aquí per ser qui soc, per trajectòria política i no pels fets, però espero que es repararà la situació”, ha conclòs.

Foto portada: Forcadell, a la sala del Tribunal Suprem. Autor: ACN. 

Comments are closed.