El cotxe que trasllada l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó del Catllar (Tarragonès) acompanyat d'un vehicle patrulla dels Mossos, rebut per manifestants a favor de la llibertat els presos el 20 de juliol del 2018. (HORITZONTAL)

Forcadell, traslladada a la presó de Mas d’Enric, al Catllar (Tarragonès)

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha estat traslladada aquest divendres des de la presó de Puig de les Basses, a Figueres, fins a la presó de Mas d’Enric, al Catllar (Tarragonès), tal com va demanar fa uns dies per estar més a prop de la seva família.

La presó es l’última de Catalunya que es va inaugurar, el 2015, tot i que portava uns anys acabada i a l’espera d’obres de condicionament. Hi ha interns homes adults, joves i dones. Té una capacitat total de 924 presos, però actualment en té 751, 634 penats i 117 preventius, repartits en nou mòduls ordinaris, un dels quals és el de dones.

Segons la conselleria de Justícia, Forcadell compartirà mòdul amb 23 preses penades i set preventives, 30 dones en total per a una capacitat màxima de 62. Com tots els interns que ingressen a una presó, primer serà conduïda al mòdul d’ingressos, on cal fer una sèrie de tràmits, com ara la identificació, la visita mèdica i les entrevistes de l’equip. Aquest mateix divendres ja serà traslladada al mòdul de dones. Estarà en una cel·la que ocuparà de manera individual, i tindrà el mateix règim de visites que a Puig de les Basses.




La rutina dels interns preventius és la mateixa que la dels interns que compleixen condemna. L’únic que canvia és que els preventius no participen en activitats especialitzades d’intervenció en un delicte, ja que no estan penats, però Forcadell podrà fer activitats formatives, esportives, artístiques o laborals.

Cadena humana convocada pel CDR

Una cadena humana d’unes 250 persones s’han mobilitzat a la carretera d’accés a la presó per donar escalf a l’expresidenta del Parlament, a la presó des del març. Està processada per rebel·lió pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena i en presó preventiva.

Foto portada: el cotxe que trasllada l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó del Catllar (Tarragonès) acompanyat d’un vehicle patrulla dels Mossos, rebut per manifestants a favor de la llibertat els presos el 20 de juliol del 2018 / ACN.

Comments are closed.