Procés Constituent a Sabadell

Forcades provoca una catarsi col·lectiva sota la pluja

  • La monja benedictina Teresa Forcades i l’historiador Xavier Domènech presenten el Procés Constituent a Sabadell.

  • Expectació màxima sota la pluja, que desborda l’organització. El públic canta l’Estaca amenitzant l’espera.

Sota una pluja constant però envoltada de centenars de sabadellencs, que han fet impossible organitzar l’acte a l’Auditori del carrer Lacy perquè quedava més gent a fora que a dins, la monja benedictina Teresa Forcades ha presentat el projecte que colidera amb l’economista Arcadi Oliveres: Procés Constituent. L’expectació a la ciutat ha estat màxima.

La pluja no ha aigualit la presentació del Procés Constituent a la ciutat. Més aviat li ha donat més trascendència i fins i tot mística. L’acte estava previst a les 19.30 hores però a causa de les inclemències s’ha decidit fer-ho a l’Auditori del carrer Lacy. Una llarguíssima cua a la Rambla feia evident que quedaria més gent al carrer de la que pot entrar a l’equipament. Així que malgrat el temps i l’organització de l’acte ja en marxa, s’ha fet marxa enrere i s’ha decidit fer l’acte damunt l’escenari de la plaça del Doctor Robert sobre un mar de paraigues que han omplert, com en no gaires ocasions, la plaça a vessar. Durant l’espera s’ha escoltat diverses vegades l’Estaca, de Lluis Llach, un referent simbòlic per a diverses generacions.

Forcades ha vingut a Sabadell directament des del Masnou, on ha presentat el moviment dues hores i mitja abans, també sota la pluja. En la seva argumentació, aposta per una activitat revolucionària constant que transformi la societat i per apostar per alternatives que conjuguin millor el poder i el poble, fent que la participació de la ciutadania en els afers comuns sigui continuada i organitzant la societat des de baix cap a dalt, i no des de les jerarquies. En essència Forcades demana quatre canvis socials: consciència, unitat, urgència i necessitat de fer canvis constants. L’historiador sabadellenc Xavier Domènech ha precedit Forcades i ha recordat la tradició constituent de la ciutat.

Què és el Procés Constituent?

La monja benedictina i l’economista i professor Arcadi Oliveres propugnen aquest moviment polític que vol conjugar el sobiranisme i les alternatives progressistes davant l’actual situació de crisis social i política. El seu manifest té fins ara 36.000 adhesions. El moviment s’està començant a organitzar a escala local i la primera assemblea a Sabadell serà el 29 de maig. Volen obrir un procés constituent a Catalunya perquè el país decideixi de forma democràtica i lliure el seu futur.

Qui són els impulsors?

Forcades és monja benedictina resident a Montserrat i va ser coneguda a la llum pública a causa de la seva crítica a través de Youtube a la indústria farmacèutica, especialment visible durant “l’epidèmia” de la grip A i la compra de milions de vacunes. Per la seva part, Oliveres és professor universitari i conegut de l’altermundisme des de fa molts anys. Presideix l’entitat d’arrel cristiana Justícia i Pau i en els últims temps, s’ha destacat com un referent intel·lectual del moviment 15-M.

Foto portada: Forcades, sota un paraigues vermell, i Domènch, dirigint-se als assistents. Autor: David B.

9 Comments