Joan Berlanga, Elena Hinojo, Ramon Vidal i Eduard Navarro, Unitat pel Canvi

Fuita d’aigua a UpC: Vidal mostra el seu suport al govern en plena polèmica amb Berlanga

El cercle de Podem Sabadell Decano, dirigit pel regidor de Salut, Ramon Vidal, pren distàncies amb la decisió de Joan Berlanga, que ha renunciat a ser portaveu del govern de Sabadell com a protesta per l’excessiva atenció de l’alcalde al procés i la seva pròpia promoció personal. 

Unitat pel Canvi, que aplega l’antiga coalició ICV-EUiA i militants de Podem a títol individual, forma part del govern, amb ERC, la Crida i Guanyem. Els socis d’UpC han emplaçat a la coalició d’esquerres a prendre les seves pròpies decisions si no estan còmodes al govern. Si no estan contents, la porta està oberta, els han vingut a dir (més info: ‘Serracant: “s’ha de ser coherent“).

Emplaçat pels socis de govern a decidir-se, ara, però, apareix també una fuita d’aigua dins de la coalició. El cercle Podem Sabadell-Decano, liderat pel regidor de Salut, Ramon Vidal, i del que també forma part la regidora ara de baixa, Elena Hinojo, vol deixar clar que “donem suport a aquest govern d’esquerres i el seu treball”.

“Som aquí per millorar la nostra ciutat, prioritzem amb seny l’estabilitat, el consens i el diàleg davant les diferències. Seguirem treballant per fer polítiques públiques efectives al servei de la nostra gent, i esperem que així ho siguin fent els nostres regidors”, asseguren en  un comunicat.

D’aquesta forma, Vidal, i en principi també Hinojo, prenen distàncies del seu portaveu municipal, Joan Berlanga i la decisió d’UpC de fr públic el malestar amb Maties Serracant i l’exalcalde, Juli Fernàndez. El risc de ruptura d’UpC va planejar en l’ambient si la coalició d’esquerres hagués sortit l’any passat del govern, quan Berlanga no va ser escollit alcalde per manca de consens.

Foto portada: el grup municipal d’UpC: Joan Berlanga, Elena Hinojo, Ramon Vidal i Edu Navarro. Autor: David B.