v

García Albiol (PP): “ningú ens farà fora de Catalunya”

  • Albiol ha assegurat que “ens juguem que puguem sentir-nos catalans i espanyols amb total normalitat”.

  • El candidat del PP demana que tothom vagi a votar perquè “són unes eleccions molt importants”.

El candidat del Partit Popular per al 27S, Xavier García Albiol, ha participat a un cafè-col·loqui juntament amb ciutadans arribats de diferents ciutats del Vallès.

El portaveu del Partit Popular a Sabadell, Esteban Gesa, ha presentat a Albiol com “el millor candidat que es presenta a les eleccions” i ha afegit que “és un referent per a tots els que ens dediquem a la política municipal”.

En un format de pregunta-resposta, Albiol ha anat contestant a les qüestions plantejades pel centenar d’assistents al col·loqui. La majoria han girat al voltant d’una possible Catalunya independent. En aquest sentit Albiol s’ha mostrat taxatiu: “ningú farà fora de Catalunya als que no som independentistes”.

Hem d’aconseguir que no tinguin la majoria suficient per iniciar el procés de ruptura de Catalunya amb la resta d’Espanya, i faran molt de mal però no aconseguiran el seu objectiu”.

Pel que fa al tema de l’educació ha assegurat que aposta per un model trilingüe amb un 33 per cent de classes en anglès, català i espanyol. D’altra banda ha criticat que a Catalunya “s’està pervertint l’escola pública per crear ideologia en contra d’Espanya. És inadmissible que a Catalunya s’utilitzi l’escola pública per crear ideologia en els nens petits perquè pensin d’una manera determinada”.

Un altre dels punts que ha generat més interès pels presents ha estat el tema de les pensions. Albiol ha explicat que en cas d’una Catalunya independent les pensions “s’haurien de baixar un 40 per cent, ja que no hi ha prou diners per pagar-les. Només pagant sis mesos de pensions faltarien 3.000 milions”.

Moments de tensió

Cap a la meitat del col·loqui, ha intervingut un jove que ha qüestionat les polítiques portades a terme pel Partit Popular en quant als toros i a la llei de l’avortament. Els comentaris del jove han caldejat els ànims del públic assistent, sabent apaivagar-los amb destresa el candidat. El jove després de rebre la resposta del ponent ha abandonat la sala amb la corresponent cridòria del públic.

Foto portada: Albiol dirigint-se al públic, aquest dilluns. Autor: David B.

One Comment