Gesa (PP) denuncia davant la Fiscalia “el major ‘pelotazo’ urbanístic de la història de Sabadell”

El president del Partit Popular a Sabadell denuncia aquest dijous davant la Fiscalia la compra de la nau Artextil per part de l’Ajuntament. Segons Esteban Gesa, es tracta del major “pelotazo de la història de Sabadell”. L’exportaveu durant vuit anys del PP demana la dimissió “immediata” de Juli Fernàndez i Maties Serracant, responsables de la compra l’any 2018 i ara regidors a l’oposició. 

El que passés en la primera compra de l’Artextil l’any 2017 està en investigació policial i el presumpte blanqueig de capitals que rastregen els Mossos d’Esquadra ja s’està investigant. Però el president del PP a la ciutat denuncia ara als tribunals la compra municipal per un preu de 3,2 milions d’euros per una nau que es va escripturar per 500.000 euros només un any i mig abans.

“Els senyors Fernàndez i Serracant estan usant els tècnics com escuts humans i era la seva responsabilitat seguir tot el procés perquè els polítics al final tenen la darrera paraula i estampen la seva signatura. El problema que afecta l’Ajuntament no és el blanqueig de capitals. Ja ho investiguen els Mossos. El problema de l’Ajuntament és que s’ha comprat un immoble amb una plusvàlua de sis vegades més en només un any i mig”.

Gesa ha anunciat que presenta una denúncia aquest mateix dijous davant la fiscalia de la Ciutat de la Justícia, a Barcelona. Fernàndez i Serracant són així denunciats, segons ha dit, sense voler concretar per quins presumptes delictes els porta als tribunals.

L’exregidor del PP, ara fora de l’Ajuntament, té tres preguntes pendents de respondre: ‘Qui i per què va decidir no demandar la primera operació de compra si el preu era tan baix que lesionava els interessos dels creditors [l’Ajuntament ho era]?’, ‘Com firmen Fernàndez i Serracant [tinent d’alcalde d’Urbanisme i Economia, i alcalde de l’època] una operació amb un expedient que només inclou un suposat valor de taxació sense la informació de la compravenda anterior? i ‘Per què no es va ajustar la taxació municipal dels 3,2 milions a les limitacions d’usos que té la nau Artextil?’.

El popular defineix l’operació Artextil com el major “pelotazo” de la història de Sabadell i per això emplaça també l’equip de govern actual a ser el màxim de transparent i a publicar en obert tot l’expedient perquè “tot olora a peix podrit”.

Foto portada: Gesa, aquest matí, en roda de premsa. Autor: David B. 

Comments are closed.