Xavi Guerrero

Guerrero (Espai Públic) acusa l’empresa de neteja viària d’incomplir el contracte i anuncia sancions

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha anunciat que l’Ajuntament sancionarà l’empresa de neteja viària i recollida de residus per no netejar els contenidors com els obliguen els contractes. Ho ha avançat en el programa Sabadell pregunta de Ràdio Sabadell.

Guerrero assegura que l’empresa SMATSA només neteja un de cada tres contenidors que marca el contracte i manté que a l’estiu de l’any 2015 “es van netejar zero contenidors”.

Només netegen un de cada tres contenidors. I d’aquest terç, només es neteja el 40 per cent dels contenidors que haurien de netejar. És ridícula la quantitat de contenidors que netegen respecte el que diu el contracte. Prendem mesures: marcar més l’empresa i davant dels incompliments, anirem a sancionar. Estic convençut que el primer mes que l’empresa tingui una sanció, al segon mes millorarà”.

El regidor republicà sosté que la sanció “poden ser milers d’euros”.  Guerrero, però, no només assenyala l’empresa, ja que segons el seu parer, també l’Ajuntament és “dolent”, ja que la concessió de l’any 2008 “anava tan justa que a la mica més de brutícia que hi ha quedem desbordats”, i a més es van retallar 800.000 euros sobre els 20 milions que havia de rebre l’empresa.

L’anunci de la possible sanció, ja notificada a l’empresa per la via de la deducció, arriba dies després d’anunciar com el consistori fiscalitzarà més el compliment de les concessions a les empreses que presten serveis públics (més info: ‘Més controls a les empreses concessionàries‘).

SMATSA assegura que les màquines no funcionen

Per la seva part, l’empresa assegura que si no netegen els contenidors pactats és per responsabilitat de les màquines comprades per a tal efecte a l’empresa Ros Roca. De les tres, només ha funcionat durant tot l’any una. “L’Ajuntament ho sap des del primer dia perquè nosaltres cobrem quan certifiquem la feina feta i, si no la podem fer, no cobrem”, diu el director general d’Àgora Grup, Eugenio Díaz, a iSabadell.

Foto portada: el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, en un ple. Autor: David B.

Comments are closed.